Kaluđerović se izvinio, pa pušten na slobodu

"To je bila jako stresna situacija, ali ne mislim da mi prijeti opasnost od njega", rekla je sutkinja podgoričkog Osnovnog suda
212 pregleda 18 komentar(a)
Branislav Kaluđerović, Foto: Zoran Đurić
Branislav Kaluđerović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.09.2015. 19:08h

Cetinjaninu Branislavu Kaluđeroviću (59), optuženom za prijetnje sutkinji Mirjani Vlahović, juče je ukinut pritvor i on će se u daljem postupku braniti sa slobode. Svjedočeći u podgoričkom Osnovnom sudu, sutkinja Vlahović je rekla da se ne osjeća ugroženom i da smatra da optuženom treba ukinuti pritvor.

Vlahovićeva se nije pridružila krivičnom gonjenju, ističući da joj je jako važno što joj se optuženi posredno izvinio i izrazio iskreno kajanje preko svog strica.

"To je bila jako stresna situacija, ali ne mislim da mi prijeti opasnost od njeg a”, navela je Vlahovićeva.

I branilac optuženog Branimir Jovićević, ali i tužilac Vukas Radonjić složili su se da nema više razloga da Kaluđerović bude u pritvoru, pa ga je sutkinja Jelena Perović pustila na slobodu. Suđenje se nastavlja 5. oktobra.

Kaluđerović je ranije u svojoj odbrani istakao da se iskreno kaje i da nije planirao da ostvari izrečene prijetnje.

On je optužen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, jer je u julu prijetio sutkinji Vlahović u podgoričkom Osnovnom sudu.

Incident se desio tokom ročišta u imovinskom sporu, u kojem Vlahovićeva sudi, a Kaluđerović je tužen. Nezadovoljan postupanjem u sporu, Kaluđerović je navodno krenuo prema Vlahovićevoj, govoreći joj da će je zaklati.

Njemu prijeti robija od šest mjeseci do pet godina.

Bonus video: