Britanac osumnjičen da je pretukao i opljačkao turistu u Budvi

Policajci su pretučenog pronašli u lokvi krvi ispred budvanske diskoteke
139 pregleda 63 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.09.2015. 16:40h

Državljanin Velike Britanije Noel Šabanaj (21) uhapšen je u Budvi zbog sumnje da je brutalno pretukao a potom i pokrao Švajcarca Emurlija Osmanija.

Budvanska krminalistička policija u kratkom roku uspjela je da rasvijetli to teško razbojništvo i stavi lisice na ruke muškarcu iz Londona.

Policajci su Osmanija pronašli u lokvi krvi ispred jedne popularne budvanske diskoteke. On je inspektorima ispričao da je u tom klubu upoznao dva muškarca koji su bili u društvu djevojka i da im se nakon toga pridružio u provodu.

On je rekao da pretpostavlja da je ta grupa primijetila da ima dosta novca, dok je plaćao račune i da su zato odlučili da ga opljačkaju. Kada je rano ujutru izašao iz diskoteke, Osmani je napadnut sa leđa - više puta udaren je u glavu, nakon čega je pao.

Kazao je da se više ničega ne sjeća i da se probudio teško povrijeđen, bez novčanika i skupocjenog mobilnog telefona. Njemu su konstatovane teške tjelesne povrede i upućen je u kotorsku bolnicu.

Policija je zahvaljujući njegovoj priči, izjavama brojnih očevidaca i snimcima sigurnosnih kamera u diskoteci, brzo utvrdila identitet napadača.

"U strahu da bi mogao napustiti Budvu, inspektori su uspjeli da pronađu apartman u kome je boravio i uhapsili državljanina Velike Britanije Noela Šabanaja (21) iz Londona, koji je prije sedam dana došao na odmor u Budvu”, saopšteno je "Vijestima" nezvanično iz policije.

On je uz krivičnu prijavu za razbojništvo i nanošenje teških tjelesnih povreda priveden istražnom sudiji. Određen mu je pritvor pa je prebačen u spuški Istražni zatvor.

Bonus video: