Ubio psa na Gorici naočigled velikog broja prolaznika

"Cura koja je bila očevidac je rekla da je čovjek oko 50 godina dotrčao sa pištoljem iz Zagoriča i upucao psa, jer mu je navodno ujeo dijete", saopštio je ispred NVO "Prijatelji Životinja" Dragoje Vlahović
122 pregleda 285 komentar(a)
ubijeni pas Gorica, Foto: NVO Prijatelji Životinja
ubijeni pas Gorica, Foto: NVO Prijatelji Životinja
Ažurirano: 01.09.2015. 19:11h

Na brdu Gorica, na stazi koja vodi prema Zagoriču, čovjek star oko 50 godina upucao je psa nakon što je navodno ujeo njegovo dijete.

"Cura koja je bila očevidac je rekla da je čovjek oko 50 godina dotrčao sa pištoljem iz Zagoriča i upucao psa, jer mu je navodno ujeo dijete", saopštio je ispred NVO "Prijatelji Životinja" Dragoje Vlahović.

On je dodao da ovo nije prvi slučaj ubijanja pasa na svirepi način u ovom dijelu grada.

"Moramo skrenuti pažnju nadležnima da konačno nešto urade po tom pitanju. Da napomenem, ovo se desilo na prometnom dijelu puta, tuda prolaze i djeca, a korišteno je vatreno oružje, pa se pitamo šta još treba da se desi, pa da nadležni reaguju", naveo je Vlahović.

Dodaje da je u posljednjih godinu dana, koliko se njegova organizacija bavi ovim poslom, bilo puno ovakvih i sličnih slučajeva, a ni jedan nije riješen.

"Zato im ovim putem poručujemo da nešto urade, kako bi zaštitili ove jadne životinje, a i građane koji svakodnevno gledaju ovakve prizore", rekao je Vlahović.

Građanin koji je kontaktirao "Vijesti" naveo je da je kod spomenika na brdu Gorica, pored samog puta, naočigled prolaznika, među kojima je bio veliki broj žena i male djece čovjek izvadio pištolj i sa četiri metka ubio psa.

"Nakon toga je lagano odšetao prema Zagoriču. Pas se mučio desetak minuta prije nego je izdahnuo. Policija je obaviještena o događaju", rekao je čitalac "Vijesti".

Bonus video: