"Razbijeni krčag “ JDP-a za kraj pozorišnih “Purgatorija”

Predstava tematizuje jednu od najbitnijih stvari i najvećih problema današnjeg svijeta, a to su pozicije moći. U komadu JDP-a igrali su Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković, Ljubomir Bandović, Vladica Milosavljević, Jovan Gavrliović, Marko Baćović, Marko Janketić i Lazar Đukić
84 pregleda 1 komentar(a)
razbijeni krčag, Foto: Siniša Luković
razbijeni krčag, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.09.2015. 18:38h

Predstavi „Razbijeni krčag “ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, pripala je čast da zatvori takmičarski program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala mediteranskog teatra koji se u Tivtu odvija u sklopu ljetnje manifestacije kulture „Purgatorije“.

Predstavu koju je na tivatskoj ljetnjoj pozornici gledalo preko hiljadu ljudi, po tekstu Hajnriha fok Klajsta, režirao je Igor Vuk Torbica. „Razbijeni krčag “ je pozorišna storija o društvu u tranziciji, veoma aktuelna sa stanovišta aktuelnih prilika u eks YU-državama...

Predstava tematizuje jednu od najbitnijih stvari i najvećih problema današnjeg svijeta, a to su pozicije moći. U komadu JDP-a igrali su Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković, Ljubomir Bandović, Vladica Milosavljević, Jovan Gavrliović, Marko Baćović, Marko Janketić i Lazar Đukić.

„Purgatorije“ su nastavljene promocijom monografije „Stvaralaštvo Dragana Radulovića“, jednog od najznačajnijih crnogorskih pjesnika i televizijskh autora za djecu.

Bonus video: