Budva: Počinje Muzika ljeta

0 komentar(a)
muzika, djeca, Foto: Shutterstock.com
muzika, djeca, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 01.09.2015. 13:55h

Koncertom budvanske Gradske muzike, sjutra veče u 21 čas na Trgu pjesnika u Starom gradu počinje festival "Muzika ljeta", koji već deceniju uspješno organizuje Turistička organizacije Budve.

"Ovo je prvi u nizu koncerata u okviru festivala "Muzika ljeta", koji će se, srijedom i subotom na Trgu pjesnika u Starom gradu u Budvi i petkom na šetalištu pored JU "Crvena komuna" u Petrovcu, održavati sve do kraja oktobra mjeseca", kazala je portparol TO Budva Darja Marović..

Ova tradicionalna manifestacija, se organizuje već 10 godina za redom, a podrazumijeva gostovanje folklornih ansambala i kvalitetnih klapa i muzičkih sastava sa područja čitavog primorja, a njen cilj je upoznavanje gostiju sa muzičkim nasljeđem nešeg podneblja.

"Obzirom da se kroz godine organizacije i trajanja pokazala vrlo atraktivnom, posebno za strane goste, ove godine smo Festival pomjerili za period postsezone, te će se održavati tokom septembra i oktobra, tj. u periodu za koji je karakteristična posjeta takvog profila gostiju, gostiju iz Zapadne Evrope i generalno inostranih gostiju", kazala je Marović.

Bonus video: