Bojić: Kuljačin iskaz je velika budalaština

Advokat Bojić je kazao da je curenje informacija o Kuljačinom iskazu opasno za interes istrage i svrhu krivičnog postupka...
78 pregleda 43 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2015. 05:32h

Advokat Vladan Bojić nazvao je “velikom budalaštinom” iskaz koji je Rajko Kuljača dao tužiocu u svojstvu svjedoka saradnika u najnovojoj budvanskoj aferi.

“Ne mogu govoriti ništa o sadržajima bilo čijeg iskaza, ali mogu reći svoje načelno pravno i logično mišljenje - da je iskaz svjedoka saradnika velika budalaština. Budalaština koja tendenciozno curi u javnost, isključivo za upotrebu u isto političke svrhe”, kazao je pravni zastupnik bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića i menadžerke grada Milene Marović- Bogdanović.

Kuljača je specijalnom tužiocu gotovo šest sati davao iskaz u kome je visokog funkcionera DPS-a označio kao šefa kriminalne grupe, koja je budvansku Opštinu navodno oštetila za gotovo 10 miliona eura.

Svjedok saradnik u iskazu, prema pouzdanim informacijama "Vijesti", do detalja je ispričao ulogu glavnog čovjeka mafijaške organizacije i svojih nekadašnjih saradnika u milionskim malverzacijama oko izgradnje kompleksa TQ Plaza i koncertnog platoa na Jazu.

Kuljača je, takođe, tužiocu pomenuo i kakvu su ulogu u poslu oko izgradnje luksuznog kompleksa imali jedan bivši i dva sadašnja ministra u Vladi Mila Đukanovića.

Bojić je konstatovao da je curenje informacija o Kuljačinom iskazu nedopustivo i opasnije za interese istrage i svrhu krivičnog postupka, od svih pritvorskih osnova po kojima su osumnjičeni u pritvoru.

“Tako je i sa presretnutm razgovorima u slučaju Košljun... To je sve alarm u radu tužilaštva i taj problem curenja informacija se ne može banalizovati”, kazao je Bojić.

Istražitelji uveliko provjeravaju Kuljačine navode iz iskaza, u sklopu čega premjeravaju, fotografišu stanove i poslovne prostore u TQ Plazi.

Navodno, organizator te mafijaške grupe dobio penthaus kao i poslovni prostor u prizemljuu tog luksuznog kompleksa.

Provjerava se i dio Kuljačine priče o tome kakve i kolike nagrade od tih nezakonitih poslova su dobili nekadašnji i sadašnji funkcioneri Opštine Budva, lokalni funkcioneri DPS-a, zaposleni u tamošnjem katastru... Navodno, dio stanova i prostora koje su članovi kriminalne grupe dobili u tom prostoru i dalje se vodi na vlasnika TQ Plaze - kompaniju Trade unique.

Zato je podgorički Viši sud privremeno zabranio raspolaganje tom imovinom, do završetka istražnih radnji.

Kuljača je nedavno prvostepeno osuđen na pet godina zatvora u predmetu "Zavala".

On je pred kraj suđenja saopštio da zna ko mu je "od visokih funkcionera" smjestio tu aferu.

Tada je rekao da će o svemu progovoriti, ako mu ne budu "pucali u noge".

Doskorašnji predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik premijera Aleksandr Tičić, brat i kćerka visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića - Dragan Marović i Milena Marović-Bogdanović, zatim tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević, uhapšeni su 13. avgusta u Budvi po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Osumnjičeni su i glavna administratorka Opštine Budva Snežana-Žana Šćepanović, sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v. d. direktora budvanskog Vodovoda Milenko Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić, inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor firme Tarde unique Goran Bojanić i službenik Opštine Budva Miodrag Samardžić.

Njih tužilaštvo tereti da su zarad lične koristi napravili višemilionsku štetu Opštini Budva.

Kuljače nijesu napuštale Budvu, policija tvrdi da niko nije prijetio

Kuljača i njegova porodica su u Budvi i nijesu napuštali tu opštinu, rečeno je “Vijestima”.

Dio medija objavio je da je bivši gradonačelnik Budve, zbog bezbjednosti, sklonio suprugu i troje djece van granica Crne Gore.

Iako mu je dodijeljeno obezbjeđenje, koje danonoćno bdi ispred njegove porodične kuće u Bečićima, Kuljča, gotovo svakodnevno šeta po Budvi sa porodicom.

“Vijestima je potvrđeno u policiji da nijesu imali prijavaljnih slučaja verbalnog ili fizičkog napada na Kuljaču, od kada je postao svjedok saradnik.

Bonus video: