B.K. "Brđanin" osvojio 60. Bućarsku Olimpijadu

Budući da je ovo već treći uzastopni trijumf “Brđanina” na Olimpijadi, oni su dosadašnji prelazni pehar, od preksinoć dobili u trajno vlasništvo
0 komentar(a)
brđanin, Foto: Siniša Luković
brđanin, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.08.2015. 12:19h

Ekipa „Brđanin“ pobjednik je jubilarne, 60. Bućarske Olimpijade u Tivtu koja je završena u nedjelju veče finalnim mečevima.

“Brđanin” je u finalu ovog takmičenja koje se igra po starim pravilima tog drevnog mediteranskog sporta, rezultatom 2:0 savladao ekipu “Brđanin 5”. Budući da je ovo već treći uzastopni trijumf “Brđanina” na Olimpijadi, oni su dosadašnji prelazni pehar, od preksinoć dobili u trajno vlasništvo.

Treće mjesto u takmičenju koje je trajalo 45 dana, na kome je učestvovalo više od 60 ekipa i koje je svake večeri na zogovima u Donjoj Lastvi, okupljalo veliki broj domaćih i fureštih zaljubljenika u buće, osvojila je ekipa “Budućnost”.

Pehar pobjedniku Olimpijade uručio je predsjednik Skupštine Opštine Tivat i čelni čovjek Bućarskog saveza Crne Gore Krsto Bošković, dok je u ime Hrvatskog bućarskog saveza poseban pehar pobjednicima uručio Branko Pean.

On je takođe dodijelio i plaketu “Slavo Svoboda” namjenjenu za fer-plej, a koja je pripala ekipi “Rogač”.

Uspješan organizator 60. Boćarske Olimpijade u Tivtu,bio je bućarski klub “Palma” iz Donje Lastve.

Bonus video: