Stavili mu lisice umjesto burme

Mustafa K. došao iz Konjica da isprosi ženu koju je upoznao na fejsbuku
91 pregleda 72 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.08.2015. 06:30h

Konjičanin Mustafa K. (51) koji je u Budvu došao da upozna ženu svog života, umjesto kod matičara završio je iza spuških rešetaka.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje, njega je juče u Spuž poslao istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

Državljaninu BiH budvanski policajci stavili su lisice na ruke kada su utvrdili da je lažno prijavio da je napadnut, pretučen i opljačkan.

“Vijesti” saznaju da su inspektori posumnjali u njegovu verziju priče, jer je “iznio nekoliko nelogičnih detalja”.

“Rekao je da su ga napali, oteli mu lična dokumenta i 180 eura. Inspektori su krenuli u poragu za eventualnim napadačima, ali je utvrđeno da je sve slagao. Kada je uhvaćen u laži, branio se da je dobio sunčanicu, i da se ničega ne sjeća.

Uhapšen je, i u konsultaciji sa tužiocem stavljeno mu je na teret krivično djelo lažno prijavljivanje”, kazao je izvor “Vijesti” iz istrage.

Konjičanin je na kraju priznao da je prije par dana stigao u metropolu turizma, da isprosi ruku djevojke koju je mjesec ranije upoznao preko društvene mreže fejsbuk.

Ipak, kada ga je “voljena” sačekala u Budvi, “stvari mu nijesu izgledale kao na fotografijama koje je Budvanka dijelila na društvenoj mreži”.

Dodao je da je plan da prijavi pljačku i napad napravio kada je shvatio da to nije žena sa kojom želi da provede ostatak života.

“Rekao je da je ostao bez novca, i da je mislio da će na taj način vratiti potrošeni novac, i moći da ode u Bosnu”, kazao je sagovornik “Vijesti” blizak istrazi.

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je ispitao bosanskog državljanina, i da mu je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana. V. L.

Bonus video: