Vlašić: Srebro je božji dar

“Spavaću sa zastavom, jer mi je tako lijepo što sam ponovo s njom”, aludirala je 31-godišnja Splićanka na činjenicu da četiri godine nije osvojila odličje
100 pregleda 2 komentar(a)
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2015. 18:53h

Blanka Vlašić je vrlo emotivno doživjela osvajanje srebrne medalje u skoku uvis na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu.

Do odličja je stigla sa skokom od 2,01, što je je bio prvi put da preleti dva metra ove godine.

“Spavaću sa zastavom, jer mi je tako lijepo što sam ponovo s njom”, aludirala je 31-godišnja Splićanka na činjenicu da četiri godine nije osvojila odličje.

Zbog problema sa povredama Ahilove tetive Vlašić je propustila posljednja dva velika takmičenja, Olimpijske igre u Londonu 2012. i SP u Moskvi 2013. godine, pa se strahovalo da više neće moći da se vrati u svjetski vrh.

U Pekingu je, ipak, osvojila četvrtu medalju sa svjetskih prvenstava, nakon zlata u Osaki 2007. i Berlinu 2009, te srebra u Daeguu 2011.

“Prvi put u karijeri nisam spavala popodne prije takmičenja, pa je početak bio katastrofa, nije obećavao ništa. Počela sam da uživam nakon 1,97, tada sam sebi rekla da neću tužna ići kući, ali htjela sam preko dva metra. Da bih preskočila 2,03, koliko je trebalo za zlato, fali mi skokova. Nisam mislila da mogu do medalje, ali bog je milostiv, čuo je moje molitve. Ovo danas je božji dar”, rekla je Blanka u razgovoru za HTV.

“Svako takmičenje je drugačije. Imala sam ih puno u karijeri, a ovo će mi ostati jedno od ljepših sjećanja u karijeri. Pokazalo mi je da još mogu da uživam”, dodala je Vlašićeva.

Bonus video: