Herceg Novi: Završen Jazz summer Montenegro festival

1 komentar(a)
Jazz summer Montenegro festival, Foto: Dobrilović
Jazz summer Montenegro festival, Foto: Dobrilović
Ažurirano: 29.08.2015. 10:54h

Hercegnovski Jazz summer Montenegro festival završen je sinoć koncertom kvarteta "Pippo Corvino" u čijem su sastavu Filip Gavranović (gitara, Austrija), Anil Bilgen (klavir, Turska ), Miha Koren (bas, Slovenija), Pietro Ricci (bubnjevi, Italija ).

"Uglavnom sviramo svoje autorske kompozicije, međutim kako prvi put gostujemo ovdje željeli smo da na neki način opipamo teren, tako da smo se odlučili da nam repertoar budu prepoznatljivi džez standardi koje smo svirali uglavnom u mojim aranžmanima. Nismo očekivali ovoliko publike, ali kako je sala bila prilično ispunjena i to je uticalo na dobru atmosferu i na našu inspiraciju", kazao je Gavranović po završetku jednosatnog nastupa u Dvorani Park i dodao da je hercegnovski koncert i prvi nastup u punom sastavu u Crnoj Gori Pipp Corvino kvarteta.

Selektor Festivla Dragan Karlo Đorđević ističe da je u tri večeri fesivala, uspio da publici predstavi sve verzije džeza:

"Od tradicije, koju predstavio Majkl Sapnik, preko nastupa Jelene Jovović i njenog koncerta kojim su sublimirane sve velike džez pjevačice poput Ele Fitzdžerald i Sare Von, pa do večerašnje potpuno druge dimenzije sviranja i čitanja džez standarda".

Na Festivalu su nastupili Michael Supnick (USA), Filippo Rodolfi (Italija), Jelena Jovović, Branko Marković (Srbija), Zoran Ćetković Ćele i Miodrag Šule Jovović iz Crne Gore.

Tokom festivala Jelena Jovović je vodila radionice kako bi se ovaj muzički pravac prbiližio mlađim generacijama organizovali su Muzička škola i NVO Fortuna Herceg Novi, uz podršku Opštine i Turističke Organizacije Herceg Novi.

Bonus video: