Može li Merit da kompletira bajku?

Nakon nastupa u Pekingu, Erijes Merit ide na transplataciju bubrega, kako bi mogao da nastavi normalan život. Zbog toga je momak koji će u finalu zakazanom za 15.20 časova po našem vremenu trčati u stazi 4 zaslužio da za njega navija cijela planeta...
0 komentar(a)
Erijes Merit, Foto: Reuters
Erijes Merit, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2015. 08:04h

Sedmi dan Svjetskog prvenstva u atletici biće u znaku Erijesa Merita.

Svjetski rekorder će pokušati da u Pekingu osvoji zlato na 110 metara sa preponama i kompletira bajku.

Priča ide ovako - olimpijskom šampionu iz Londona je nakon Svjetskog prvenstva u Moskvi 2013. godine, gdje je zauzeo tek 6. mjesto, otkriveno da je obolio od rijetke bolesti bubrega, izazvane virusom koji je napao njih i koštanu srž.

Rečeno mu je da će morati da prekine da se bavi sportom, ali Merit nije odustajao. Snagom volje se vratio na stazu, izborio mjesto u američkom timu i sada ušao u finale.

Nakon nastupa u Pekingu ide na transplataciju bubrega, kako bi mogao da nastavi normalan život. Zbog toga je momak koji će u finalu zakazanom za 15.20 časova po našem vremenu trčati u stazi 4 zaslužio da za njega navija cijela planeta...

Na „Zmajevom gnijezdu“ će danas biti održana još tri finala. U 13.50 počinju završni dueli u skoku udalj za žene, a zanimljivo je da je najbolji rezultat u kvalifikacijama imala Srpkinja Ivana Španović (6,91).

Tačno u 15 sati je finale na 200 metara za žene, a u polufinalu je najbolji utisak ostavila Holanđanka Dafne Shipers, koja je uzela srebro na dvostruko kraćoj dionici.

Program u 15.35 časova zatvara obračun atletičarki za medalje na 100 metara sa preponama.

Bonus video: