Bivši ronioci tuže RCUD: Dali su nam samo pola zarađenog novca

Mijajlović nije juče bio u sudnici, jer mu, kako je pismeno odgovorio, nije bilo jasno o kojim bi sve “stavkama“ trebalo da se izjasni
159 pregleda 5 komentar(a)
Vesko Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Vesko Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.08.2015. 10:09h

Bivši ronioci nekadašnjeg Regionalnog centra za obuku ronilaca za podvodno razminiranje u Bijeloj (RCUD) Dalibor Todorović i Veselin Dubljević, tužili su firmu zbog neisplaćenih zarada.

Oni tvrde da im je za posao razminiranja u Bugarskoj obećana dnevnica od 700 dolara, a da su dobili polovinu tog iznosa.

“Ne znamo gdje je završio naš novac”, kazao je Todorović na jučerašnjem ročištu.

Vještak finasijske struke, međutim, nije dobio dokumentaciju od firme na čijem čelu je od osnivanja Veselin Mijajlović.

RCUD je u međuvremenu promijenio ime u Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca Herceg Novi, a njen osnivač je vlada.

Sutkinja Aleksandra Krivokapić-Kuhar donijela je rješenje kojim je naložila firmi da vještaku da na uvid traženu dokumentaciju.

Mijajlović nije juče bio u sudnici, jer mu, kako je pismeno odgovorio, nije bilo jasno o kojim bi sve “stavkama“ trebalo da se izjasni.

Stručnjaci RCUD-a prije četiri godine angažovani su da razminiraju 220.000 metara kvadratnih na lokaciji Čelopečeno, nedaleko od Sofije.

Za 30 dana, u novembru 2011. godine, 12 ronilaca uklonilo je oko tri tone eksploziva i municije koji su predstavljali potencijalnu opasnost za tamošnje stanovništvo.

Posao vrijedan 408.440 američkih dolara, kao donaciju Bugarskoj, finansirala je američka vlada.

Pored Todorovića i Dubljevića, koji su u firmi bili zaposleni pet, odnosno 4,5 godine, još neki od tada angažovanih ronilaca tvrde da nisu dobili ugovorenu sumu.

Zbog, kako tvrde, straha od gubitka posla, nisu spremni da o tome javno govore.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. oktobar.

Bonus video: