Alternativa podnijela krivičnu prijavu protiv Đuranovića i Antovića

Alternativa od policije traži da preispitaju da li su Đuranović i Antović odgovorni za saobraćajnu nesreću u kojoj je u mjestu Lazine poginula desetogodišnja A.K.
214 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2015. 18:35h

Grupa građana Alternativa podnijela je krivične prijave protiv predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića i direktora danilovgradske Direkcije za saobraćaj Dragana Antovića.

Alternativa od policije traži da preispitaju da li su Đuranović i Antović odgovorni za saobraćajnu nesreću u kojoj je u mjestu Lazine poginula desetogodišnja A.K.

A.K. iz Danilovgrada poginula je u saobraćajnoj nesreći, koja se 16. juna dogodila u mjestu Lazine.

Dok je vozila rolere, djevojčicu je udario “reno megan” (PG-EZ511) za čijim upravljačem je bio Danilovgrađanin Goran Kalezić.

Sjutradan nakon nesreće, Alternativa je od Đuranovića i Antovića tražila da podnesu ostavke i apelovali su na njihovu savjest. Iz Alternative su podsjetili da su još u februaru tražili da se mjesto gdje je stralada djevojčica propisno označi i da su ukazivali na to da je saobraćajnica opasna za najmlađe stanovnike Danilovgrada.

Vesko Pejak iz Alternative je danas kazao da je od februara, 2015. godine mailovima upozoravao Đuranovića da saobraćajnica u blizini Osnovne škole "Vlajko Brajović", kod koje je poginula djevojčica, nije adekvatno obilježena.

On je upozoravao da saobraćajnicu je propisno označe,jer uslovi saobraćajne signalizacije ne odgovaraju standardima propisanim za tu vrstu ustanove.

U aprilu je Alternativa od Antovića dobila odgovor da će do kraja tog mjeseca sve biti obilježeno, međutim to nije urađeno do danas.

Nakon intervencije Alternative na toj lokaciji je postavljeno samo nekoliko saobraćajnih znakova.

"Ignorisali ste nas mjesecima, na kraju ste postavili par znakova pod našim pritiskom. Zanemarili ste našu inicijativu da postavite horizontalnu signalizaciju iako je blizu tog mjesta smještena osnovna škola. Na naše molbe da se tu postave ležeći policajci niste ni reagovali. Ovakav odnos prema građanima i građankama Danilovgrada je koštao života jedno ljudsko biće", navodi se u emailu poslatom Đuranoviću i Antoviću 17. juna.

Alternativa je ponovo 2. jula pposlala email predsjedniku Opštine Danilovgrad i direktoru Direkcije za saobraćaj, ali ni na taj email nisu dobili odgovor.

Đuranović i Antović su, kako je novinarima rečeno, danas na sastancima, zbog čega nisu mogli da razgovaraju sa njima.

Galerija

Bonus video: