Medigović nema šta da krije

Na tom placu se nalazi porodična kuća i uredno je prijavljena i 2011. a ne 2012. godine. Naravno, sve to prijavio je još i 2007. godine...
399 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Đurišić, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Đurišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.08.2015. 16:55h

Branilac Milenka Medigovića, jednog od osumnjičenih u novoj budvanskoj aferi, reagovao je na tekst “Kuljača nabogatiji, Milena ima najmanje”, koji je objavljen u "Vijestima" 23. avgusta.

U tom tesktu, između ostalog, piše da se vd direktoru budvanskog Vodovoda Medigoviću imovina 2012. godine naglo uvećala. Reagovanje advokata Aleksandra Đurišića, “Vijesti” prenose u cjelosti:

"Uvažavajući skoro dvodecenijsku borbu 'Vijesti' za demokratiju, ljudska prava i vladavinu prava, nažalost, moram da demantujem navode iznijete u nedeljnom izdanju. U tom izdanju za mog branjenika, g. Medigovića piše da mu se imovina naglo uvećala 2012. godine i da je tada postao vlasnik zemljišta od oko 500 kvadrata u Petrovcu i voćnjaka od 300 kvadrata. Obavještavam vas i širu javnost da je to zemjište stečeno nasljeđem i da je stotinama godina u svojini Medigovića. Ono se nalazi upravo ispod porodične kuće, odnosno na tom placu se nalazi porodična kuća i uredno je prijavljeno i 2011. a ne 2012. godine. (Prilažem vam prijavu pribavjenu od Komisije za sprečavanje konflikta interesa). Naravno, sve to prijavio je još i 2007. godine.

Sa druge strane, nažalost, nijesu svi navodi iz njegovog kartona prenijeti u nedjeljnom izdanju "Vijesti". Hipoteke koje ima, a koje su u visini oko 60.000 eura takođe su prijavjene još 2007. godine, pa i 2011. i 2012. godine. Ne ulazim u motivaciju - da li se radi o neznanju ili o nekom drugom motivu, ali ovim povodom ne želim više da raspravljam, jer se radi o osobi kojoj je neosnovano privremeno oduzeta sloboda, a ovakvim načinom plasiranja neistnih informacija se ne doprinosi ni vladavini prava ni demokratiji”, piše u reagovanju Đurišića.

Bonus video: