Bagarić i Simović predstavnici Crne Gore

Na igrama u Peskari učestvovaće sportisti iz 24 zemlje Mediterana koji će se takmičiti u sportovima kao što su odbojka, rukomet, fudbal, tenis, rvanje na pijesku.
0 komentar(a)
Marko Bagarić i Miloš Simović, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Marko Bagarić i Miloš Simović, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 26.08.2015. 12:03h

Odbojkaški par Marko Bagarić i Miloš Simović predstavljaće Crnu Goru na premijernim Mediteranskim igrama na pijesku, koje se održavaju od 28.avgusta do 6. septembra u italijanskom gradu Peskari.

Igre na pijesku organizuje Međunarodni Komitet Mediteranskih igara (ICMG).

Na igrama će učestvovati sportisti iz 24 zemlje Mediterana koji će se takmičiti u sportovima kao što su odbojka, rukomet, fudbal, tenis, rvanje na pijesku.

Sportisti će se takmičiti i u finswimmingu (plivanje sa perajima), plivanju u otvorenom moru, kajakaštvu na moru, skijanju na vodi i aquatlonu (vrsta triatlona koji se sastoji od plivanja i trčanja).

Na igrama će osim Crne Gore, učestvovati i zemlje regiona među kojima su Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Makedonija, Srbija i Slovenija. Učesnici su i Egipat, Turska, Sirija, Italija, Alžir.

ICMG je u Izmiru, u Turskoj, krajem 2012. odlučio da se ove igre održavaju svake četiri godine, a u junu 2013. potvrđeno je održavanje Prvih mediteranskih igara na pijesku.

Saopšteno je da će predsjednik Olimpijskog Komiteta Crne Gore Dušan Simonović prisustvovati Skupštini Internacionalnog Komiteta Mediteranskih igara, koja će se održati sjutra u Peskari.

Najzanimiljivije tačke Skupštine biće izbor domaćina Mediteranskih igara 2021.godine i Mediteranskih igara na pijesku 2019.godine.

Simonović će prisustvovati i svečanom otvaranju prvih Mediteranskih igara na pijesku, koje će se održati u petak.

Ceremonija podizanja crnogorske zastave održaće se danas, a tom činu prisustvovaće Šef misije crnogorske delegacije u Peskari, generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.