Sve svaljuju na Kuljaču

Nekadašnji šef Sekretarijata za komunalno-stambene poslove u Budvi, bio je na tom kolegijumu ali tvrdi da je o sadržini te službene zabilješke saznao tek tokom istražnog postupka
252 pregleda 47 komentar(a)
ACo Ognjenović, Foto: Savo Prelević
ACo Ognjenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.08.2015. 06:26h

Članovi kolegijuma Opštine Budva navodno nijesu znali šta potpisuju kada su u novembru 2010. godine ovlastili Rajka Kuljaču da sklopi aneks ugovora o raspodjeli poslovnog prostora u TQ Plazi.

To je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, juče u Specijalnom tužilaštvu saopštio svjedok Aco Ognjenović.

Nekadašnji šef Sekretarijata za komunalno-stambene poslove u Budvi, bio je na tom kolegijumu ali tvrdi da je o sadržini te službene zabilješke saznao tek tokom istražnog postupka.

Kazao je i da je to bio jedan od sastanaka na kojima se diskutovalo o uobičajenim stvarima, ali da se nikada prije toga ni kasnije na sličnim sastancima nijesu potpisivale službene zabilješke.

Objasnio je tužiocu da su sa Kuljačom o TQ Plazi razgovarali nekoliko dana ranije, a da je on 10. novembra izvadio službenu zabilješku i rekao svima da “potpišu ono što su se dogovorili ranije”...

Ognjenović tvrdi da niko nije postavaljao pitanje o kakvoj se zabilješci radi i zašto i u koje svrhe se ona pravi.

U zabilješci piše da su članovi kolegijuma detaljno razmatrali dogovor između “Tradeunique” i Opštine, po kome prvima pripada oko 75, a drugima oko 25 odsto prostora u TQ Plazi.

Ognjenović je tokom dvoiposatnog saslušanja pred tužiteljkom Lidijom Vukčević, konstatovao da tada međutim nijesu razgovarali o kvadraturi koja treba da pripadne ugovornim stranama, jer je zgrada tek ugrubo bila završena.

Tužilaštvo i policija vjeruju da su osumnjičeni Budvan i zaključivanjem ugovora o izgradnji kompleksa “TQ Plaza” i koncertnog platoa na plaži Jaz napravili višemilionsku štetu budžetu Budve.

Advokat Zdravko Begović, koji je branilac Dragana Marovića ponovio je da je tužiteljka Vukčević postupak proglasila tajnim i da ne smije iznositi detalje sa saslušanja.

“Saslušan je još jedan svjedok, u nizu predloženih od strane specijalnog tužioca... Zbog tajnosti postupka ne smijem iznositi detalje, ali moram ponoviti da je danas tužilac kvalitetno saslušala svjedoka i dala šansu odbrani da postavi sva pitanja”, kazao je Begović.

Rekao je da će se tokom sedmice saslušavati još svjedoka.

Branilac Milenka Medigovića, advokat Aleksandar Đurišić, ne ulazeći u detalje Ognjenovićeve izjave rekao je da njegov iskaz u potpunosti potvrđuje odbranu njegovog klijenta i nekoliko osumnjičenih.

“Naredbom specijalnog tužioca ograničene su naše izjave, ali moram reći nešto što nema veze sa današnjim iskazom. Ovo je već drugi svjedok koji potvrđuje odbranu Milenka Medigovića”, kazao je Đurišić.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik premijera Aleksandr Tičić brat i kćerka visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića - Dragan Marović i Milena Marović-Bogdanović, zatim tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović, službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević, uhapšeni su 13. avgusta u Budvi po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Tada su uhapšeni i glavna administratorka Opštine Budva Snežana - Žana Šćepanović, sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v.d. direktora budvanskog “Vodovoda” Milenko Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić, inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor “Tradeunique Montenegra” Goran Bojanić i bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača.

Nakon hapšenja Kuljača se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom da u postupcima “TQ Plaza” i “Jaz” bude svjedok saradnik.

Ostale uhapšene, i službenika Opštine Budva Miodraga Samardžića, koji je naknadno saslušan, tužilaštvo tereti da su se udružili u kriminalnu grupu i napravili višemilionsku štetu opštinskoj kasi.

Bonus video: