RAZGOVARAO SA MAĐARSKIM AMBASADOROM

Stanković: Osnaživanje proaktivnog djelovanja tužilaca važan zadatak

Stanković je razgovarao sa mađarskim ambasadorom u Crnoj Gori, Kristijanom Pošom, a tema razgovora bili su konkretni zadaci predviđeni Akcionim planovima za poglavlja 23 i 24, kao i rezultati koje je Državno tužilaštvo ostvarilo u prethodnom periodu
3 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2015. 16:14h

Osnaživanje proaktivnog djelovanja državnih tužilaca na otkrivanju i gonjenju učinilaca krivičnih djela jedan je od važnih zadataka, ocijenio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Stanković je razgovarao sa mađarskim ambasadorom u Crnoj Gori, Kristijanom Pošom, a tema razgovora bili su konkretni zadaci predviđeni Akcionim planovima za poglavlja 23 i 24, kao i rezultati koje je Državno tužilaštvo ostvarilo u prethodnom periodu.

„Vrhovni državni tužilac upoznao je sagovornika da jedan od važnih zadataka predstavlja i osnaživanje proaktivnog djelovanja državnih tužilaca na otkrivanju i gonjenju učinilaca krivičnih djela. Stanković je napomenuo da upravo na postizanju većeg stepena samoinicijativnosti svakodnevno insistira, što će raditi i ubuduće, jer je u tom dijelu pomak vidan, ali ne i dovoljan“, saopšteno je iz Tužilaštva.

Poša je, kako se navodi, pohvalio rezultate ostvarene na polju vladavine prava.

On je, kako se dodaje, istakao da je primjetno da se, osim na strukturalnim reformama i formiranju novih institucija, velika pažnja poklanja i primjeni novih zakonskih propisa u praksi.

„Mađarski ambasador istovremeno je ukazao na potrebu da se unaprijedi saradnja između Tužilaštava Crne Gore i Mađarske i iskazao spremnost da pruži svu neophodnu pomoć u ostvarivanju te namjere“, kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas