Samardžić i drugi džip Ministarstva odbrane parkira na nedozvoljenom mjestu

Načelnik GŠ je, isto kao što je to učinio prije mjesec i po dana sa drugim službenim terencem koga koristi u Ministrastvu odbrane – „Toyota RAV 4“ (PG MN 003) danas opet zauzeo jedno od mjesta za opštinske automobile
152 pregleda 37 komentar(a)
Dragan Samardžić parkiranje, Foto: Siniša Luković
Dragan Samardžić parkiranje, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.08.2015. 14:07h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić, nastavlja da krši saobraćajne propise u svom rodnom gradu Tivtu.

Naime, Samardžić je danas službenim terencem Ministarstva odbrane Crne Gore marke „Toyota Land Cruiser“ (PG MN 002) opet uzurpirao dio parkinga u Ulici Palih boraca u centru Tivta, a koji je jasno vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom, obilježen i rezervisan isključivo za vozila Opštine Tivat.

Načelnik GŠ je, isto kao što je to učinio prije mjesec i po dana sa drugim službenim terencem koga koristi u Ministrastvu odbrane – „Toyota RAV 4“ (PG MN 003) danas opet zauzeo jedno od mjesta za opštinske automobile, parkirajući se odmah prekoputa ulaza u zgradu Opštine Tivat u poslovno-stambenom kompleksu na Trgu magnolija.

Admiral Samardžić u tom kompleksu inače, ima porodični stan, a u podzemnoj garaži i jedno parking mjesto na kome ostavlja svoj privatni automobil. Drugo parking mjesto u toj garaži Samardić je lani prodao za 14.300 eura u kešu.

Inače, admiral Samardžić već više od godinu i po dana nezakonito se nalazi na mjestu prvog čovjeka i suštinski, glavnog operativnog komandanta VCG. On se na dužnosti načelnika GŠ nalazi još od 6.februara 2008 godine, iako po Zakonu o Vojsci Crne Gore, profesionalno vojno lice jednu komandu dužnost može obavljati najviše šest godina.

„Profesionalno vojno lice može da obavlja istu komandnu dužnost najduže pet godina. Izuzetno, zbog potreba službe, trajanje dužnosti…može se produžiti do godinu dana”, stoji u članu 90. Zakona o VCG.

Bonus video: