"Kvalitetan iskaz": Ognjenović dva i po sata pričao o TQ Plaza

Branilac Milenka Medigovića, Aleksandar Đurišić, ne ulazeći u činjenice Ognjenovićevog iskaza rekao je da njegov iskaz u potpunosti potvrđuje odbranu Medigovića i još nekoliko osumnjičenih
141 pregleda 4 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Arhiva Vijesti
TQ Plaza, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.08.2015. 13:24h

U Specijalnom tužilaštvu oko 15 časova završeno je saslušanje svjedoka Aca Ognjenovića.

Ognjenović je saslušavan oko 2 i po sata i pričao je o postupku ugovaranja izgradnje poslovnog centra TQ Plaza.

On je tada bio sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove.

Advokat Zdravko Begović, koji je branilac Dragana Marovića, je ponovio da je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević postupak proglasila tajnim i da ne smije da iznosi detalje, ali da je svjedok dao vrlo kvalitetan iskaz.

Branilac Milenka Medigovića, Aleksandar Đurišić, ne ulazeći u činjenice Ognjenovićevog iskaza rekao je da njegov iskaz u potpunosti potvrđuje odbranu Medigovića i još nekoliko osumnjičenih.

Predsjednik Opštine Budva Lazara Rađenovića, savjetnik premijera Aleksandra Tičića i još 11 Budvana tužilaštvo sumnjiči da su višemilionsku štetu budžetu Budve napravili zaključivanjem ugovora o izgradnji kompleksa “TQ Plaza” i koncertnog platoa na plaži Jaz.

Rađenović, Tičić, brat i kćerka visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića - Dragan Marović i Milena Marović-Bogdanović, zatim tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović koja je službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević, glavna administratorka Snežana - Žana Šćepanović, sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v. d. direktora budvanskog Vodovoda Milenko Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić, ali i inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor “Tradeunique Montenegra” Goran Bojanić i bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, uhapšeni su prošle sedmice u cik zore.

Nakon hapšenja Kuljača se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom da u postupcima “TQ Plaza” i “Jaz” bude svjedok saradnik.

Ostale uhapšene, i službenika Opštine Budva Miodraga Samardžića, koji je naknadno saslušan, tužilaštvo tereti da su se udružili u kriminalnu grupu i napravili višemilionsku štetu opštinskoj kasi.

Bonus video: