Starlete za noć od 500 do 5.000 eura

Mnoge zvijezde realiti shoua, bile su rado viđene gošće u brojnim diskotekama na primorju u društvu kotorske „madam“
203 pregleda 0 komentar(a)
prostitucija, Foto: Shutterstock
prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.08.2015. 13:36h

Najstariji zanat postao je na crnogorskom primorju jedan je od najunosnijih, prije svega u Budvi, Kotoru i Tivtu, a najnovije hapšenje kotorske „madam“ Željke Rolović, osumnjičene za podvođenje djevojaka, vjerovatno je pokazalo da i na ovom “tržištu”, postoji oštra borba za prevlast.

Rolović, koja je bile poznata po svojim atraktivnim drugaricma u noćnim provodima, što dokazuju i brojne fotografije na njenom FB profilu, mogla bi biti puštena da se brani sa slobode, s obzirom da ne bi imao ko da se stara o njenoj maloljetnoj kćerki, ukoliko bi otišla u istražni pritvor.

I dok su gotovo sve privedene djevojke u tužilaštvu negirale da ih je Rolovićeva podvodila bogatoj klijenteli, policijska akcija“Lutka“ vođena tajno iz podgoričke centrale u saradnji sa tužilaštvom, prikupila je brojne dokaze, da je upravo Kotoranka nudila djevojke za ne baš male svote novca.

A spekuliše se da je dugačak spisak korisnika usluga ovih djevojaka, koje se računaju za najelitniju “ponudu” u regionu, jer su u pitanju popularne starlete , klabing djevojke, pjevačice, te domaće izazovne djevojke , a mnogi klijenti strahuju da bi mogli biti pozvani da daju izjave, ukoliko se otvori sudski proces.

Mreža Željke Rolović, prema sumnjama policije, služila je za podvođenje djevojaka za privatne zabave, u klubovima i na jahtama, od čega je zavisio i cjenovnik. U zavisnosti od klijenta, među kojima su i bogati Azerbejdžanci i neki regionalni biznismeni, cijena je dostizala od 500 do 5000 eura.

Rolovićevoj ističe pritvor u ponedjeljak ujutru, kada bi tužilac u Kotoru trebalo da je pusti da se brani sa slobode ili da predloži pritvor, o čemu bi odlučivao sudija za istragu. Ona je pred tužiocem negirala krivicu

Izvori “Vijesti” tvrde da su vrtoglave zarade podvodača djevojaka a sve više i momaka, praktično je u ovaj biznis upleo i jake lokalne kriminalne grupe, koje im pružaju zaštitu. Umrežene međusobno, ekipe funkcionišu uigrano, a „regrutovanje“ mladih , izazovnih djevojaka kako iz regiona , tako i iz Crne Gore, je svakodnevno.

Svako ko je ikada bio u noćnom provodu u Budvi, Kotoru ili Tivtu, mogao se uvjeriti da gotovo da nema kluba, plažnog bara, noćnog lokala, šanka, diskoteke, da u u svojoj „ ponudi“, nemaju i atraktivne djevojke koje naplaćuju seksualne usluge, odnosno osobu, koja će svakome ko to poželi i ima novca, po pozivu obezbijediti djevojku ili momka. Pod maskom hostesa, mnoge od djevojaka, koje su došle u Budvu da zarade džeparac, na kraju počinju i da pružaju seksualne usluge.

Mediji godinama pišu o prostituciji, kao jednom od najraširenijih biznisa na našoj obali, ali možda ni jednog kao ovog ljeta, najstariji zanat nije bio očigledniji.

Stručnjaci tvrde da djevojke lako upadaju u zamku prostitucije jureći za „statusnim simbolima“ I “standardima”, koje su postavile folk pjevačice i starlete (eufemizam za elitne prostitutke), u želji da sebi obezbijede markiranu odjeću, laku zaradu, sladak život, kakav imaju njihovi „idoli“, koje prate na društvenim mrežama,.

Kraci svake od izvedenih policijskih akcija , od pošlogodišnje „Marine“, do prekjučerašnje „ Lutke“, tokom koje su privođeni makroi, vode do Budve, vjerovatno jednom od epicentara prostitucije na Jadranu.

Starlete - osobe bez ikakvog zanimanja ( obično se na kraju ispostavi da je u pitanju prostitucija), svakodnevno pune naslovnice tabloida u regionu, a čijem izgledu teže sve one djevojke, koje bi željele živjeti njihovim životom, postale su lako prepoznatljive. Društvene mreže pune su ovakvih djevojaka, koje i na taj nčin uspijevaju da skrenu pažnju na sebe, i postanu što traženije bogatoj klijenteli.

A kalup je identičan - djevojke, sa naglašeno izvedenim estetskim operacijama, predimenzioniranim grudima, usnama, zadnjicom, najtraženije su na “tržištu”. Instant “slava”, koju takve djevojke gostujući u brojnim rijaliti šouaima na regionalnim tlevizijama, omogućile su im da se bolje kotiraju na tržištu prostitucije.

Upravo ove zvijezde realiti shoua, bile su rado viđene gošće ovoga ljeta u brojnim diskotekama na našem primorju, sjedeći u društvu upravo kotorske „madam“ u njenon separeu.

Presude makroima minimalne liberali traže legalizaciju

Direktorka „Sigurne ženske kuće“ Ljiljanu Raičević ističe da je prostitucija raširena po cijeloj Crnoj Gori.

„Prostitutki ima svuda, ima ih po kafanam, drumovima , i po onim najlošijim birtijama. Cijena seksualnog odnosa im se kreće od 5 pa do 50 eura, za nekoliko dana od 200 do 250 euru zavisnosti od djevojke. U Budvi su cijene veće i kreću se i do hiljadu, dok jahting prostitucija , cijene za nekoliko dana je od tri do pet hiljda eura“, kazala je Raičević ne krijući razočrenje dosdašnjim sudskim presudama makroima .

Iz Liberalne partije juče su podsjetili na njihovu inicijativu da se prostitucija legalizuje.

„Nastavak represije neće donijeti značajnije pomake kao što se nije pokazao djelotvornim u bilo kojoj drugoj državi“, kaže se u saopštenju. „Takvo djelovanje, samo još više produbljuje i marginualzuje problem prostitucije, odnosno, akcenat stavlja na sankcionisanje onoga što je posljedica a ne pokušava riješiti suštinu problema“, navode iz te partije.

Većina država Evrospke unije, kako se ocjenjuje, prepoznala je nedjelotvornost takve politike na kojoj se istrajavalo decenijama i vjekovima.

„To je prepoznala i najveća i najznačajnija svjetska organizacija za ljudska i građanska prava Amnesty International, usvojajući rezoluciju kojom se zalaže za zakonsko prepoznavanje prostitucije, odnosno njenu dekriminalizaciju i pokušaj saniranja štete koju trpe seksualni radnici i radnice“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, istraživanja javnih zdravstvenih institucija i nevladinih organizacija pokazala su da zabrinjavajuće visok procenat seksualnih radnica ili radnika trpi neku vrstu nasilja ili bude primoran na seksualni odnos.

Bonus video: