"Srce Sarajeva" za crnogorski kratki film “Biserna obala”

U okviru Takmičarskog programa – kratki film predstavljeno je deset filmova, od toga četiri svjetske, jedna međunarodn i pet regionalnih premijera
246 pregleda 16 komentar(a)
Dušan Kasalica, Foto: SFF
Dušan Kasalica, Foto: SFF
Ažurirano: 22.08.2015. 22:30h

Nagradu za najbolji kratki film ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala osvojio je crnogorski film "Biserna obala" reditelja Dušana Kasalice.

U okviru Takmičarskog programa – kratki film predstavljeno je deset filmova, od toga četiri svjetske, jedna međunarodn i pet regionalnih premijera, prenio je portal Klix.ba.

Za najbolji igrani film u okviru ovogodišnjeg sarajevo Film Festivala proglašen je "Mustang", turske rediteljke Deniz Gamze Erguven.

U okviru Takmičarskog programa – igrani film predstavljeno je deset filmova, od toga dvije svjetske, jednu međunarodnu i sedam regionalnih premijera.

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film u okviru Takmičarskog programa dodijeljeno je filmu "Toto and His Sisters", reditelja Aleksandera Nanaua.

Ove godine na SFF predstavljena su 23 dokumentarna filma, od toga šest svjetskih, osam međunarodnih, tri regionalne i šest bosanskohercegovačkih premijera.

Sarajevo Film Festival sinoć je svečano završen dodjelom nagrada.

Bonus video: