Slovenci objavili da su u grupi sa Crnom Gorom

0 komentar(a)
Odbojkaši Slovenije, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Slovenije, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 23.08.2015. 08:44h

Iako o tome nema zvanične potvrde na sajtu Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), niti je o tome stiglo bilo kakvo obavještenje iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, Odbojkaški savez Slovenije je na svom sajtu objavio da će njihova reprezentacija biti u grupi sa Crnom Gorom u trećoj diviziji Svjetske lige.

Osvajanjem ovogodišnje Evropske lige, odbojkaši Slovenije izborili su pravo igranja u Svjetskoj ligi, kao što je bio slučaj prošle godine sa našom reprezentacijom.

Međutim, Slovence je dočekalo neprijatno iznenađenje u utorak, kada je u Lozani održan Savjet Svjetske lige nakon kojeg je obavljen i žrijeb za sve tri divizije i u kojem nije bilo Slovenije?!

Istina, FIVB je objavio saopštenje sa žrijebom za prve dvije divizije, uz napomenu da će sastav grupa treće divizije biti naknadno saopšten.

OSCG je u utorak medijima proslijedio informaciju o žrijebu treće divizije, u kojoj nije bilo Slovenije.

Kako je kazao predsjednik OS Slovenije Metod Ropret, od predstavnika FIVB-ja i CEV-a nije dobio objašnjenje zašto u utorak nije žrijebana Slovenija, koja je, kazao je Ropret, usmeno i pismeno potvrdila sve uslove učešća u Svjetskoj ligi.

Ipak, Slovenija je, kako je objavljeno na sajtu njihovog saveza, naknadno uvrštena u grupu sa Crnom Gorom, Portorikom, Grčkom i Kazahstanom.

Bonus video: