Dugogodišnji turistički radnik: Budvaninu žao što je maltretirao Albanca

Budvanin se, navodno, pokajao zbog toga što je uradio albanskom turisti i pred sudijom se pravdao da on, kao dugogodišnji turistički radnik, nikada ljude nije razdvajao po vjeri , boji ili naciji
189 pregleda 32 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.08.2015. 06:53h

Sudija za istragu kotorskog osnovnog suda Špiro Pavićević odbio je predlog tužioca i pustio da se brani sa slobode Budvanina Gojka B. (50) koga je budvanska policija uhapsila prije tri dana zbog sumnje da je zlostavljao albanskog turistu G. Š (46) iz Skadra.

To je juče “Vijestima” kazao sudija Pavićević koji je Budvanina saslušao u prisustvu njegovog branioca i tužioca.

Tužilac ga je sumnjičio da je počinio krivično djelo zlostavljnje i nedozvoljeno držanje oružja.

Budvanin se, navodno, pokajao zbog toga što je uradio albanskom turisti i pred sudijom se pravdao da on, kao dugogodišnji turistički radnik, nikada ljude nije razdvajao po vjeri , boji ili naciji.

Budvanin je u utorak uhapšen zbog zlostavljanja albanskog turiste kojeg je uz prijetnju pištoljem “učio” da govori crnogorski jezik.

Incident se dogodio u utorak ujutro, u jednom budvanskom kafiću, nedaleko od autobuske stanice. Prema saznanjima “Vijesti”, Skadranin, koji je sa porodicom došao u Budvu na odmor, izašao je to jutro da prošeta, a potom sjeo u kafić. Kada je konobarici naručio kafu, reagovao je Budvanin koji je sjedio za susjednim stolom. Gojka B. je, navodno, iznerviralo što Albanac ne zna da govori crnogorski jezik, pa je počeo da ga maltretira.

Budvanin, koji je bio pijan, tražio je od Albanca da ponavlja riječi na crnogorskom jeziku i Albanac je to učinio. Nakon toga, Gojko B. je, navodno, izvadio pištolj i ispod stola ga uperio u noge turiste.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi kazao je da par minuta niko od gostiju lokala nije primijetio da se dešava nešto čudno. Zlostavljanje turiste prvo je je primijetila konobarica koja je vidjela da turista uplašeno za Gojkom B. ponavlja riječi. Ona je prišla stolu i pitala Budvanina što se dešava. Gojko B. je ustao, počeo da se izvinjava i ljubi Skadranina, ali i konobaricu. Albanac je nakon što ga je Gojko B. poljubio pobjegao iz kafića. Budvanska policija odmah je uhapsila Budvanina Gojka B.

Bonus video: