Dušku Šariću ugrožena bezbjednost, štiti ga i policija?

Šarić od izlasaka iz bjelopoljskog zatvora živi u hotelu “Mediteran” u Budvi
204 pregleda 23 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.08.2015. 06:32h

Pljevljaku Dušku Šariću pojačano je obezbjeđenje zbog opasnosti da može biti bezbjednosno ugrožen, saznaju “Vijesti”.

Više nezvaničnih izvora, od kojih su neki i iz bezbjednosnog sektora, potvrdili su “Vijestima” ovu informaciju.

Oni tvrde da je sam Šarić pojačao svoje privatno obezbjeđenje ali da ga, pored toga, štiti i policija.

Iz okruženja Šarića potvrdili su da je njegovo fizičko obezbjeđenje pojačano, ali nijesu potvrdili i da ga štiti i policija.

“To je moguće, ali ih mi nijesmo vidjeli”, kazao je izvor “Vijesti” blizak Šariću.

Duško Šarić je mlađi brat Darka Šarića kome se u Srbiji sudi u slučaju poznatom kao “Balkanski ratnik”, za trgovinu kokaina iz Južne Amerike u Evropu. On je prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora.

Dušku Šariću, koji od izlasaka iz bjelopoljskog zatvora živi u hotelu “Mediteran” u Budvi, sudije Apelacionog suda Crne Gore ukinule su u februaru presudu kojom su on i Jovica Lončar osuđeni na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog prodajom droge.

Osim zatvorske kazne, njima je izrečena i mjera bezbjednosti solidarnog oduzimanja novca, kao predmeta izvršenja krivičnog djela od 19 miliona i 300 hiljada eura. Taj novac će biti uplaćen u budžet Crne Gore.

Sudija Šefkija Đešević je u toj presudi kazao da je utvrđeno da su Šarić i Lončar, preko preduzeća “Mat company” od decembra 2007. do kraja 2009. godine, putem bankarskog i finansijskog poslovanja, prikrili da je tih blizu 20 miliona eura pribavljeno prodajom narkotika, radi uvođenja novca u legalne tokove u Crnoj Gori.

Prvo suđenje Dušku Šariću i Jovici Lončaru održano je u julu 2011. godine i oni su tada negirali krivicu tvrdeći da se radi o konstruisanom postupku.

Posljednje suđenje bilo je treće koje se vodilo pred vijećem sudije Đeševića i treća presuda koja je oborena jer nijesu otklonjene greške napravljene u prvom procesu.

Bonus video: