SASLUŠANJE U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU

Kunjić pričala o početku planiranja poslovnog centra TQ Plaza

Iako je tužiteljka Vukčević istragu proglasila tajnom, zahtijevajući od svih učesnika u postupku da ne odaju detalje iz istrage, nakon saslušanja Kunjić se spekulisalo da njeno svjedočenje ne ide na ruku svjedoku saradniku u tom postupku Rajku Kuljači, bivšem gradonačelniku Budve
82 pregleda 5 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.08.2015. 17:33h

Službenica Opštine Budva Miroslava Kunjić pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević pričala je o početku planiranja poslovnog centra TQ Plaza.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" Kunjić je pričala i o tenderu za izbor najboljeg ponuđača za izgradnju TQ Plaza, koji je opština raspisala prije nepunu deceniju.

Kunjić, koja je u Opštini Budva zaposlena kao referent za javne nabavke saslušana je u Specijalnom tužilaštvu, u postupku koji se vodi protiv 13 sadašnjih i bivših čelnika Budve, i tamošnjih biznismena, osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinsku kasu za oko deset miliona eura.

Predsjednik Opštine Budva Lazara Rađenovića, savjetnik premijera Aleksandra Tičića i još 11 Budvana tužilaštvo sumnjiči da su višemilionsku štetu budžetu Budve napravili zaključivanjem ugovora o izgradnji kompleksa “TQ Plaza” i koncertnog platoa na plaži Jaz.

Iako je tužiteljka Vukčević istragu proglasila tajnom, zahtijevajući od svih učesnika u postupku da ne odaju detalje iz istrage, nakon saslušanja Kunjić se spekulisalo da njeno svjedočenje ne ide na ruku svjedoku saradniku u tom postupku Rajku Kuljači, bivšem gradonačelniku Budve.

Rađenović, Tičić, brat i kćerka visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića - Dragan Marović i Milena Marović-Bogdanović, zatim tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović koja je službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević, glavna administratorka Snežana - Žana Šćepanović, sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v. d. direktora budvanskog Vodovoda Milenko Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić, ali i inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor “Tradeunique Montenegra” Goran Bojanić i bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, uhapšeni su prošle sedmice u cik zore.

Nakon hapšenja Kuljača se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom da u postupcima “TQ Plaza” i “Jaz” bude svjedok saradnik.

Ostale uhapšene, i službenika Opštine Budva Miodraga Samardžića, koji je naknadno saslušan, tužilaštvo tereti da su se udružili u kriminalnu grupu i napravili višemilionsku štetu opštinskoj kasi.

Preporučujemo za Vas