"Budva 3": Vukčević danas saslušava još jednog svjedoka?

Novi svjedok bi, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, tužiteljki Vukčević trebalo da priča o svojim saznanjima o raspodjeli kvadrata u poslovnom centru TQ Plaza u Budvi
12 komentar(a)
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.08.2015. 06:18h

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević saslušaće danas još jednog svjedoka u predmetu koji se vodi protiv 13 sadašnjih i bivših čelnika Budve, i tamošnjih biznismena, osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinsku kasu za oko deset miliona eura.

Trinaest Budvana tužilaštvo sumnjiči da su višemilionsku štetu budžetu Budve napravili zaključivanjem ugovora o izgradnji kompleksa “TQ Plaza” i koncertnog platoa na plaži Jaz.

Novi svjedok bi, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, tužiteljki Vukčević trebalo da priča o svojim saznanjima o raspodjeli kvadrata u poslovnom centru TQ Plaza u Budvi.

Današnji svjedok treći je koji će pred Vukčevićevom pričati o poslovima budvanskog rukovodstva.

Vukčevićeva je u utorak satima saslušavala vlasnika preduzeća “Carinvest” Marka-Bata Carevića iz Grblja. On je, navodno tužiteljki detaljno pričao o zaduženjima svoje firme prilikom izgradnje platoa na plaži Jaz, tvrdeći da je u tom poslu prevaren.

Par dana prije njega detaljnu izjavu tužiteljki je dao i svjedok saradnik Kuljača, a nakon toga su inspektori Odsjeka za suzbijanje organizovnog kriminala po nalogu specijalnog tužilaštva, ušli u Opštinu Budva.

Oni su se u zgradu Opštine uputili kako bi pribavili dodatnu dokumentaciju u vezi sa izgradnjom kompleksa “TQ Plaza” i koncertnog platoa na plaži Jaz, ali i za sve kapitalne projekte koji su u metropoli turizma ugovoreni u proteklih osam godina.

Aktuelni predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik premijera Aleksandar Tičić, brat i kćerka visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića - Dragan Marović i Milena Marović-Bogdanović, zatim tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović koja je službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević, glavna administratorka Snežana-Žana Šćepanović, seketarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v. d. direktora budvanskog Vodovoda Milenko Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić, ali i inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor “Tradeunique Montenegra” Goran Bojanić i bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, uhapšeni su prošlog četvrtka u cik zore.

Nakon hapšenja Kuljača se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom da u postupcima “TQ Plaza” i “Jaz” bude svjedok saradnik. Ostale uhapšene, i službenika Opštine Budva Miodraga Samardžića, koji je naknadno saslušan, tužilaštvo tereti da su se udružili u kriminalnu grupu i napravili višemilionsku štetu opštinskoj kasi.

Dan nakon hapšenja, tužiteljka je ukinula pritvor svim osumnjičenim ženama, a istražni sudija je iza spuških rešetaka “smjestio” Rađenovića, Marovića, Tičića, Medigovića, Klisića i Pavlovića. Sudija je istovremeno odredio mjere nadzora osumnjičenom Bojaniću.

Advokati osumnjičenih žalili su se na odluku istražnog sudije, tražeći ukidanje pritvora, ali su njihove žalbe odbijene kao neosnovane.

Bonus video: