Minić: Čast je igrati u klubu sa najvećom tradicijom u ex-Yu

154 pregleda 5 komentar(a)
Minić i Salatić, Foto: Okvojvodina.org
Minić i Salatić, Foto: Okvojvodina.org
Ažurirano: 20.08.2015. 21:59h

Kao što su „Vijesti” najavile, Aleksandar Minić će karijeru nastaviti u Vojvodini, klubu sa 13 titula prvaka države u SFRJ, SRJ, SCG i Srbiji.

Korektor crnogorske reprezentacije je dogovorio jednogodišnju saradnju sa novosadskim klubom, pa će nastaviti tradiciju dolazaka crnogorskih igrača u Vojvodinu, nakon Vladimira Bateza, Igora Vušurovića, Petra Čurovića, Rajka Strugara...

"Sigurno da je čast igrati u klubu sa, možda, najvećom tradicijom na prostoru bivše Jugoslavije", kaže za „Vijesti” Minić, ponikao u ekipi Luke Bar, koji se vraća u srpsku ligu, gdje je već igrao u dresu Spartaka iz Subotice i Partizana.

Minić je već stigao u Novi Sad, i danas ili narednih dana treba da potpiše ugovor. Vojvodinu u predstojećoj sezoni očekuje borba na tri fronta, posebno u Ligi šampiona, za koju su „lale” dobile „vajld-kard” nakon što su prošle sezone osvojile Čelendž kup.

"Ambicije su najveće, a to je osvajanje titule u Srbiji, što se nije desilo od 2007. godine. Nadam se da ću pomoći svojim igrama da to ostvarimo. Što se Lige šampiona tiče, sigurno da je grupa vrlo izazovna, tu su Modena i Trefl Gdanjsk, finalisti italijanskog i poljskog šampionata od prošle sezone, i slovenački ACH Volej, tako da sigurno neće faliti motiva da se prikažemo u što boljem izdanju", dodaje Minić, koji je igrao i za Budvansku rivijeru, Budućnost (juniori), Odžak, a nastupao je i u Turskoj, Iranu i Libanu.

Minić je bio dio reprezentacije koja je ovog ljeta imala sjajan debitantski nastup u Svjetskoj ligi, jer je stigla do finala treće divizije.

"Sigurno da smo prezadovoljni učinjenim, a ostao je žal za tim izgubljenim finalom od Egipta i propuštenom šansom za igranje druge divizije. Ali, na kraju se ispostavilo da zbog finansijskih razloga ne bismo igrali u drugoj diviziji sve i da smo bili prvi u trećoj diviziji".

Minić, kao i njegovi saigrači, svjestan je da će finansijski razlozi i ubuduće biti prepreka za napredak u Svjetskoj ligi, „i pored ukazane šanse”.

"Sigurno je da je teže naći motivaciju, ali se nadam da, ipak, neće izostati, posebno jer nas sljedeće godine, na jesen, očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, i svima nam je cilj da se plasiramo na to veliko takmičenje. Kroz Svjetsku ligu ćemo pokušati da održimo tu pozitivnu atmosferu, i onda, poslije ljetnje pauze, uđemo silno motivisani u pripreme za kvalifikacione mečeve", istakao je Minić.

Nemam lijepo iskustvo sa Budvanskom rivijerom

Između ostalih, Aleksandar Minić je imao i ponudu Budvanske rivijera, ali je odbio crnogorskog šampiona...

"Iz razloga što sam već bio tamo prije dvije sezone i nemam lijepo iskustvo (izuzev samog takmičarskog dijela), i ne bih sebe da dovodim u istu situaciju, jer sam svjestan kroz šta bih opet prošao, kao i iz razloga što nisam naišao na ozbiljnost u pregovorima", kaže Minić.

Bonus video: