Herceg Novi: Završno veče 10. Guitar art summer festa

1 komentar(a)
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.08.2015. 13:34h

Koncertom Srđana Bulatovića, Darka Nikčevića, Dragoljuba Đuričića, Vili Ferdinandija, Slavena Turuskovića i Borisa Nikčevića na Trgu od muzike u Starom gradu večeras se završava 10. Gitar art summer fest.

Prije početka koncerta Plantaže 13. jul organizovaće promociju četiri nova vina - koncept je jasan vino, gitare, ljeto i Herceg Novi – nezaborava su spoj.

U Dvorani Park sinoć je održan koncert portugalskog maestra Antonija Šainja i njegovog fado kvarteta. Šainjo je drugi put u Herceg Novom i to u godini kada obilježava pola vijeka uspješne karijere. Prošlog puta nastupio je 2008. godine pa je novi nastup ocijenio kao povratak pred crnogorsku publiku.

Pedeset godina uspješne karijere Šainjo je obilježio novim albumom na kojem je sarađivao sa nekima od najboljih fado pjevača današnjice, uljučujući Felipu Paiš, koja se sinoć takođe predstavila novskoj publici.

Fado pjevačica koja je prvi put ju Herceg Novom ima lijepe utiske o gradu, festivalu, organizaciji i programu ove manifestacije, a ono što je fasciniralo su mladi talenti, koji su kaže nevjerovatni ne samo kada je riječ o tenici sviranja nego i u odnosu koji imaju prema muzici.

Veče fado muzike, organizovano je u saradnji sa ambasadom Portugala u Beogradu koja je zadužena i za Crnu Goru, pa je tim povodom gost Herceg Novog i na sinoćnjem konceru bio zamjenik ambasadora Žoze Amaral.

Bonus video: