Rnković i Perutić završili iza rešetaka

Rnković i Perutić se sumnjiče za dilovanje droge i napad na službeno lice u vršenju službene radnje
153 pregleda 2 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.08.2015. 14:10h

Sutkinja za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac odredila je pritvor do 30 dana Kolašincima Boriši Rnkoviću (30) i Ivanu Perutiću (33), koji se sumnjiče za dilovanje droge i napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Njih dvojica uhapšeni su 14. avgusta u mjestu Mioska, nakon filmskih scena probijanja jedne i pokušaja probijanja druge policijske blokade.

Policija je Rnkovića tražila zbog sumnje da je 13. avgusta opljačkao stan Podgoričanina I. D. iz kojeg je ukradeno 9.840 eura i pištolj “CZ M-57 (T-T)“ kalibra 7,6 milimetara.

Njemu su inspektori postavili blokadu na putnom pravcu Kolašin - Podgorica. Kada je vidio policiju, Rnković je dao gas i probio policijsku blokadu, nakon čega ga je ubrzo dočekala i druga blokada koju nije uspio da probije.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su inspektori tada, kako bi ga zasutavili, pucali na “golf”, kojim je upravljao Rnković, ciljajući u točkove.

Tokom hapšenja policija je u vozilu, u kom je saputnik bio Perutić, pronašla 250 grama heroina.

“Dvojici Kolašinaca pritvor je određen u prisustvu njihovih branilaca po službenoj dužnosti Kemala Čindraka i Admira Hajdarevića, advokata iz Bijelog polja. Nakon toga su sprovedeni u bjelopoljski zatvor”, piše u rješenju Višeg suda o određivanju pritvora.

Bonus video: