Interpol: Pet osoba uhapšeno po međunarodnim potjernicama

2 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.08.2015. 13:38h

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore su proteklih dana, postupajući po međunarodnim potjernicama drugih država, uhapsili četiri osobe, dok je jedna uhapšena po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica u inostranstvu. Realizovana je i ekstradicija za jednu osobu.

Uhapšeni su

  • Milana Miladinovića (32) iz Niša, koji je lišen je slobode 01. avgusta 2015. godine od strane službenika CB Herceg Novi, za kojim je NCB Interpol Beograd raspisao potjernicu na osnovu naredbe Osnovnog suda u Nišu, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, koja je izrečena presudom Višeg suda u Nišu, zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojne droge.
  • Zorana Stankovića (55) iz Vukovara, koji je lišen slobode 04. avgusta 2015. godine od strane službenika OB Kotor, za kojim je NCB Interpol Zagreb raspisao potjernicu na osnovu naredbe Okružnog suda u Vukovaru, radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od osam godina na koju je osuđen zbog počinjenog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
  • Stefana Nikolića (24) iz Niša, koji je lišen je slobode 05. avgusta 2015. godine od strane službenika Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić na GP Vraćenovci, za kojim je NCB Interpol Beograd raspisao potjernicu na osnovu naredbe Osnovnog suda u Nišu, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine koja je izrečena presudom Višeg suda u Nišu, zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saučesništvu.
  • S.P. (23) iz Beograda, koji je lišen slobode 12. avgusta 2015. godine od strane službenika OGB Bijelo Polje, za kojim je NCB Interpol Beč raspisao potjernicu na osnovu naredbe Državnog tužilaštva u Beču, radi vođenja krivičnog postupka zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

Kako je saopšteno iz MUP-a, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, 3. avgusta u Njemačkoj, je uhapšen Ilinor Beriša (25) iz Đakovice, radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici, zbog počinjenog krivičnog djela trgovina ljudima.

NCB Interpol Podgorica je uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije 14. avgusta, realizovao ekstradiciju iz Njemačke u Crnu Goru za E.M (34) iz Berana, koji se potraživao potjernicom ovog NCB-a, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Bijelom Polju zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Bonus video: