Neobične lutke oduševile Kolašince

Performans koji je izazvao najviše pažnje u gradu takođe je postavio Ferid Karajić, a naziv performansa je „Laž je uvijek u modi“
148 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2015. 12:55h

Iako je Regionalni festival alternativnog teatra „Korifej“ zvanično završen, glumci Kolašinskog amaterskog pozorišta (KLAP) i njihove kolege obradovali su sugrađane još jednim uličnim performansom.

Lutke su prošetale centrom grada u okviru performansa „Alisa s one strane mašte“, koji je osmislio reditelj Cvetin Aničić.

U sklopu pozorišnog festivala „Korifej“, u glavnoj gradskoj uluci i na dva trga ljetos je održano nekoliko performansa, koji su novina za kolašinski kulturni život. Prvu scensku poruku na taj način Kolašinscima i turistima poslale su glumice iz Maribora Aleksandra Blagojević i Mirjana Sajinović. Njihovu „priču pokretima“ pratili su glumci FDU-a sa Cetinja kao i članovi KLAP-a.

Reditelji i glumac Ferid Karaica je postavio performans beketovskog čekanja. Glumci FDU-a i Anđela Trifunović iz KLAP-a sami su napravili maske i čekali da se iza neke od lipa glavne kolašinske ulice pojavi Godo.

Performans koji je izazvao najviše pažnje u tom gradu takođe je postavio Ferid Karaica. Naziv performansa je „Laž je uvijek u modi“ i bio je kritički osvrt prema novinarstvu i stvarnosti na koju često pokušavaju da utiču i to dominantno tabloidni sadržaji novina. Bilo je i poruka za aktuelnu kolašinsku političku scenu u kostimima od novina, pri čemu je svaki kostim bio po jedna novinska rubrika.

Pored glumaca Kolašiunskog amaterskog pozorišta, u performansima su učestvovali i studenti FDU-a sa Cetinja Pavle Popović, Vule Marković, Marko Todorović, Anđelija Rondović, Marija Đurić i Vanja Jovićević.

Galerija

Bonus video: