Kolašin: "Klinč" zatvorio ljeto drame

Publika je imala priliku da vidi desetak predstava iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske
107 pregleda 0 komentar(a)
Festival alternativnog teatra  (novina)
Festival alternativnog teatra (novina)
Ažurirano: 17.08.2015. 09:44h

Premijerom predstave “Klinč” Kolašinskog amaterskog pozorišta (KLAP), završen je Regionalni festival alternativnog teatra „Korifej“, koji se od 18. jula održavao u Kolašinu.

Završna predstava pozorišta domaćina, rađena je po tekstu Alekseja Slapovskog, a u režiji Đorđija Tatića. U tom pozorišnom komadu, pored Tatića, igraju Anja Drašković, Sanja Nedić, Bojan Bulatović i Peko Minić.

Publika "Korifeja" od 18. jula imala je priliku da vidi desetak predstava iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Učestvovalo je pet pozorišta za djecu iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Ovogodišnji "Korifej", drugi po redu, obogatili su ulični performansi studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja (FDU), ali i pozorišne radionice.

Publici "Korifeja" predstavili su se zagrebački Teatar slijepih "Novi život", predstavom "Jučer sam se sjetio plave“, zatim, Dramska trupa "Joj, evo ih oni" iz Novog Pazara i FUD Cetinje ostvarenjima "Beton mahala" i "Ljubof".

Na Regionalnom festivalu alternativnog teatra izvedene si i predstave KLAP-a "Avionspotting" i "Klinč", zatim, "Bog" kotorskog Centra za kulturu, "Policajci" Teatra "Total" iz Visokog, "Ah, Joe" mariborskog tatra "Moment", "Vonredna sostojba" i "Osam žena" Multikulturnog centra iz Kočana i "Drita" lazarevačkog "Plus teatra".

Najmlađi ljubitelji pozorišta bili su u prilici da vide ostvarenja KLAP-a "Trapavi Ali Baba i razbojnici", Gradskog kazališta iz Belog manastira "Put po svijetu", zatim predstavu "Garavi sokak“ Doma kulture iz Prijepolja i "Njegoš za djecu - kako rastu veliki ljudi" Kotor arta.

"Plus teatar" iz Lazarevca učestvovao je je i u dijelu dječijeg teatra sa predstavom "Kalamandrija".

Pored uspješno organizovanog festivala članove KLAP-a ovog mjeseca obradovale su i nove nagrade.

Na Prvom festivalu "Beskraj 10 kvadrata" održanom u Prokuplju, predstava "Avionspotting”, osvojila je najznačajnijih 6 nagrada. Predstava je proglašena za najbolju po ocjeni žirija i publike. Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je Anđela Trifunović, a za najbolju mušku Bulatović. Zatim, nagrada za scenski pokret pripala je Anđeliji Rondović, a za režiju Zoranu Rakočeviću.

Bonus video: