Lazar Rađenović u ćeliji sa Damirom Mandićem

Gradonačelnik smješten u ćeliji optuženog za saučesništvo u ubistvu urednika “Dana”
310 pregleda 77 komentar(a)
Lazar Rađenović, Damir Mandić, Foto: Vijesti
Lazar Rađenović, Damir Mandić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 17.08.2015. 05:23h

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović u spuškom zatvoru dijeli ćeliju sa četiri pritvorenika, među kojima je i Damir Mandić, optuženi za saučesništvo u ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića.

U istoj sobi je i Rađenovićev sugrađanin Davor Kordić, jedan od uhapšenih u akciji "Čistač", kojeg policija i tužilaštvo sumnjiče za prodaju droge, zatim Podgoričanin Emil Tuzović koji je početkom jula uhapšen znog sumnje da se bavio uličnom prodajom droge.

U njihovoj ćeliji smješten je i Cetinjanin Branislav- Banja Kaluđerović, koji se, prema pouzdanim saznanjima "Vijesti", trenutno nalazi na liječenju van Istražnog zatvora.

Sagovornici "Vijesti" bliski Rađenoviću tvrde da je on ranije imao nesugasice sa Kordićem, sa kojim sada dijeli ćeliju.

Sa druge strane, izvori iz Istražnog zatvora tvrde da oni u pritvoru nemaju nikakvih problema, i da su ih "već izgladili".

Izvor "Vijesti" iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) kazao je i da Rađenović nije dobio "povlašćenu" sobu, te da je to jedina ćelija na trećem spratu Istražnog zatvora koja nema ugradnu klimu.

Aleksandar Tičić, savjetnik premijera Mila Đukanovića takođe je na trećem spratu Istražnog zatvora.

Njemu u ćeliji društvo pravi Podgoričanin Marko Radulović, koji je osumnjičen za zelenašenje.

U toj sobi je, i Nikšićanin Andrija Marković, ali i još najmanje dvojica pritvorenika.

Dragan Marović, nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i brat visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića sprat je ispod Rađenovića i Tičića.

On se privremeno uselio u sobu Nikšićanina Rada Baćovića, osumnjičenog za međunarodni šverc droge. U toj sobi su još dva pritvorenika, a donedavno je u njoj bio i osumnjičeni za pljačku dragulja Radovan Jelušić, koji je uz jemstvo pušten da se brani sa slobode.

Rađenoviću, Tičiću, Maroviću, v.d. direktoru vodovoda Milenku Medigoviću i nekadašnjem sekretaru za zaštitu imovine Novaku Klisiću istražni sudija Višeg suda Radomir Ivanović odredio je u subotu pritvor do 30 dana. Oni, i još osam funkcionera i biznismena iz Budve uhapšeni su u četvrtak, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinsku kasu za oko 10 miliona eura.

Ivanović je, istovremeno kada je donio odluku da njima petorici produži pritvor, bivšeg direktora “Tradeunique Montenegro” Gorana Bojanića pustio na slobodu, kao i inženjeru geodezije Đorđiju Pavlovića, kojem je izrekao mjere nadzora. Dan prije toga jedan od uhapšenih, bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača nagodio se sa specijalnim tužilaštvom i dobio status svjedoka saradnika. Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević u petak poslije podne ukinula je pritvor menadžerki Opštine Budva i kćerki Svetozara Marovića, Mileni Marović Bogdanović, glavnoj administratorki Opštine Budva Snežani Žani Šćepanović, službenicama Sekretarijata za investicija Milojki Kovačević i Dragici Popović i sekretarki za prostorno planiranje Danijeli Marotić.

Bonus video: