DNP: Opozicija dužna da realizuje narodnu volju

"Pošto u ovom trenutku nemamo jasan stav SDP-a i Pozitivne, a da bismo izbjegli svaki vid manipulisanja ovom inicijativom, ponovo pozivamo Ranka Krivokapića i Darka Pajovića da saopšte hoće li podržati inicijativu”
6 komentar(a)
Kongres DNP, Foto: Zoran Đurić
Kongres DNP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.08.2015. 11:24h

Samo protesti mogu proizvesti demokratski pritisak, koji bi rezultirao padom Vlade i formiranjem prelazne, saopštili su iz Demokratske narodne partije (DNP), navodeći da je opozicija dužna da pokaže zrelost i odlučnost u realizaciji narodne volje za organizovanjem fer izbora.

Na svečanoj sjednici Opštinskog odbora DNP Kolašin, kojoj su prisustvovali predsjednik Milan Knežević i predsjednik Političkog savjeta Predrag Bulatović, uručene su 102 nove članske karte.

Kako je saopšteno iz DNP, Knežević je naglasio značaj organizovanja protesta 27. septembra, navodeći da vjeruje u njihov uspjeh.

Komentarišući nedavnu inicijativu Demokrata za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Knežević je ponovio da će je DNP i Demokratski front podržati Bečića, ukoliko Aleksa Bečić, osim poslanika Frontam, ima podršku i ostalih 25 poslanikai.

"Pošto u ovom trenutku nemamo jasan stav SDP-a i Pozitivne, a da bismo izbjegli svaki vid manipulisanja ovom inicijativom, ponovo pozivamo Ranka Krivokapića i Darka Pajovića da saopšte hoće li podržati inicijativu”, naveo je on.

Knežević je rekao da je bez njihove podrške inicijativa osuđena na neuspjeh,” i mi smo, zbog opozicione javnosti, dužni ukazati na negativne posljedice njenog neizglasavanja”.

"Pošto Krivokapić ne želi da izglasa nepovjerenje Đukanoviću i da podrži Bečićevu inicijativu, jasno je da samo protesti mogu proizvesti demokratski pritisak, koji bi rezultirao padom Vlade i formiranjem prelazne Vlade. Zato DF, kao najjači opozicioni subjekt, ima obavezu da učini sve, kako bi demokratski protesti rezultirali formiranjem prelazne Vlade, odnosno stvaranjem uslova za fer i demokratske izbore”, poručio je on.

Govoreći o protestima i odnosima u opoziciji, Bulatović je podsjetio da je kao lider SNP-a 2001. godine, uvijek afirmisao koncept objedinjavanja opozicije, zanemarujući uskostranačke interese.

"DF je sada uputio poziv svima da se na ravnopravnim osnovama uključe u organizaciju protesta. Smatrali smo, i smatramo da kroz formu javnog dijaloga i ostalih oblika opozicione komunikacije možemo doći do potrebnog opozicionog saglasja, koje bi rezultiralo formiranjem prelazne Vlade”, kazao je on.

Prema riječima Bulatovića, opoziciona trvenja i trenutne razmirice nikako ne mogu biti prepreka na putu opozicionog djelovanja.

"Naprotiv, dužni smo da pokažemo zrelost i odlučnost u realizaciji narodne volje za organizovanjem fer i demokratskih izbora. DF se na tom putu pokazao kao beskompromisan borac protiv režima, i pouzdan partner onim opozicionim subjektima, koji su spremni da na istim principima mijenjaju Crnu Goru na bolje. vrijeme, koje je pred nama, to će i potvrditi” , zaključio je on.

Predsjednik Opštinskog odbora DNP- a u Kolašinu Aleksandar Dožić saopštio je da je tokom pripreme sjednice jos 80 građana popunilo pristupnicu, tako da će ubrzo biti organizovana još jedna za dodjelu dodatnih članskih karata.

Bonus video: