Podgoričanin uzeo 450 eura od migranata da ih prebaci u BiH?

"On je, sumnja se, svojim vozilom prokrijumčario tri strana državljanina – migrante sa naše teritorije na teritoriju Bosne i Hercegovine i to na način što ih je prvo dovezao vozilom blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom a potom su ova lica pješice nezakonito prešla granicu, nakon čega ih je on vozilom pokupio na teritoriji Bileće"
554 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.10.2018. 11:57h

Policija je uhapsila A.R. (38) iz Podgorice zbog sumnje da je iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu krijumčario migrante.

"A.R. je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo juče, na organizovan način, zbog sticanja nezakonite imovinske koriste, krijumčarenjem više lica kojima je načinom izvršenja krivičnog djela ugrozio život i zdravlje. On je, sumnja se, svojim vozilom prokrijumčario tri strana državljanina – migrante sa naše teritorije na teritoriju Bosne i Hercegovine i to na način što ih je prvo dovezao vozilom blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom a potom su ova lica pješice nezakonito prešla granicu, nakon čega ih je on vozilom pokupio na teritoriji Bileće. Tri migranta su A.R, na njegov zahtjev, dala 450 eura kako bi mu platili krijumčarenje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni A.R. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Bonus video: