Produžen pritvor budvanskim funkcionerima

Bivši direktor “Tradeunique Montenegro” Goran Bojanić pušten je na slobodu, dok su inženjeru geodezije Đorđiju Pavloviću izrečene mjere nadzora
88 pregleda 55 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.08.2015. 18:16h

Istražni sudija Višeg suda Radomir Ivanović odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku Opštine Budva Lazaru Rađenoviću, savjetniku premijera Aleksandru Tičiću, v.d. direktoru vodovoda Milenku Medigoviću, nekadašnjem sekretaru za zaštitu imovine Novaku Klisiću i nekadašnjem potpredsjedniku budvanske opštine Draganu Maroviću.

Bivši direktor “Tradeunique Montenegro” Goran Bojanić pušten je na slobodu, dok su inženjeru geodezije Đorđiju Pavloviću izrečene mjere nadzora.

Pravni zastupnik osumnjičenog Lazara Rađenovića advokat Vladan Bojić kazao je da će podnijeti žalbu, te direktno okrivio bivšeg gradonačelnika Rajka Kuljaču da je isključivi krivac za milionsku štetu potpisivanjem uvovora za TQ Plazu i Jaz.

"Prema okrivljenom Lazaru Rađenoviću, ne postoje ni 'osnovi sumnje', dakle posredne činjenice da je počinilac krivičnih djela koje mu se stavljaju na teret, a kamoli 'osnovana sumnja' koja zahtjeva cl. 175 st. 1 ZKP, tj. postojanje neposrednih činjenica koje ukazuju da je on počinilac predmetnih krivičnih djela. S druge strane postoje, ne samo osnovana sumnja, nego i neoborivi materijalni dokazi da je Rajko Kuljača neposredno u svojstvu zakonskog zastupnika opštine Budva, ispregovarao oba Aneksa - i za plato na Jazu s Gugi komercom - i ugovor i sva tri Aneksa sa Trejdjunikom, zatim zaključio i svojeručno ih potpisao. Za ovaj drugi Aneks za TQ, sadašnji svjedok saradnik je 'pribavljao' od sebi podređenih pravno potpuno irelevantne tzv. Službene bilješke (navika iz rada u policiji), koje su mu izvijesno bile potrebne u smislu nekakvih 'pisama podrške ili ohrabrenja", da ga okuraži da komotnije počini krivična djela, dok je pritom te svoje podređene, doveo i sve vrijeme držao u zabludi. Službena biljeska nije pravni posao koji može proizvesti bilo kakvu pravnu posljedicu i ne može se 'njome pokrivati' onaj koga je zakon označio za zakonskog zastupnika i kao lice odgovorno pred zakonom. Prvenstveno zato što moj branjenik nije osnovano sumnjiv, podnijeću žalbu i preduzeti sva druga predviđena pravna sredstva", kazao je Bojić

Bivši predsjednik opštine Budva, Rajko Kuljača, dobio je status svjedoka saradnika i ukinut mu je pritvor.

Svi oni kako je sapštio specijalni tužilac Milivoje Katnić, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja izvršenog na organizovan način i u saučesništvu.

Uhapšeni su pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević negirali da su počinili ta krivična djela

Bonus video: