U MJESTU MIOSKA

Filmsko hapšenje na putu Podgorica - Kolašin

Kolašinac B.R. (30) je uhapšen nakon probijanja jedne i pokušaja probijanja druge policijske blokade. Kod njega i suvozača I.P. (33) iz Kolašina pronađeno i 250 grama heroina. Prilikom probijanja blokade oštećeno je službeno policijsko vozilo
219 pregleda 25 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva Vijesti
policija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.04.2019. 17:29h

Kolašinac Boriša Rnković (30) uhapšen je u mjestu Mioska zbog sumnje da je 13. avgusta opljačkao stan u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Rnković je uhapšen nakon probijanja jedne i pokušaja probijanja druge policijske blokade. Dodaje se da je kod njega i suvozača Ivan Perutić (33) iz Kolašina pronađeno i 250 grama heroina.

"Službenici CB Podgorica su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa, koje je prijavljeno 13. avgusta a koje je počinjeno u jednom stanu u Podgorici, u vlasništvu I.D, i kojom prilikom su otuđeni 9.840 eura i pištolj "CZ M-57 (T-T)" cal. 7,62, veoma brzo došli do identiteta osumnjičenog lica, pomenutog B.R. Policijski službenici su stoga, u saradnji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici inicirali izdavanje naredbe za pretres stana i drugih prostorija – kuće B.R. koja se nalazi u jednom selu na teritoriji Opštine Kolašin. Pretres ove kuće je, shodno pribavljenoj naredbi, izvršen danas, kojom prilikom su pronađeni novac u iznosu od 3.600 eura i pištolj, koji su, kako se sumnja, prethodnog dana otuđeni iz stana I.D. u Podgorici, kao i 23 komada municije istog kalibra – 7, 62 mm", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da osumnjičeni Rnković nije bio u kući u vrijeme pretresa, pa je zbog toga postavljena blokada na putnom pravcu Kolašin – Podgorica i da su policijski službenici tragali za njim.

"Oko 16 časova, policijski službenici su, na putnom pravcu Kolašin – Podgorica uočili vozilo "Golf III", podgoričkih tablica, kojim je upravljao B.R. dok se na mjestu suvozača nalazio I.P. Osumnjičeni B.R. je, nailaskom na blokadu u mjestu Mioska, upravljajući pomenutim vozilom, probio policijsku blokadu, nakon čega ga je ubrzo dočekala i druga blokada koju nije uspio da probije. Policijski službenici su, naime, u cilju zaustavljanja vozila kojim je upravljao B.R, a koji, kako se sumnja, nije imao namjeru da se zaustavi, upotrijebili vatreno oružje, pucajući u pravcu točkova ovog vozila, nakon čega je vozilo zaustavljeno a B.R. i I.P. su lišeni slobode", navodi se u saopštenju.

Pregledom vozila i navedenih osoba, kako se dodaje, pronađene su tri kesice sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko 250 grama.

Nakon konsultacija sa tužiocem, predmet je preuzelo Više državno tužilaštvu u Podgorici.

"Osumnjičeni B.R. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i teška krađa. Osumnjičeni I.P. će, uz krivičnu prijavu biti priveden ZVDT, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje", saopšteno je iz policije.

U događaju nije povrijeđeno nijedna osoba. Prilikom probijanja blokade oštećeno je službeno policijsko vozilo. Pronađena droga i drugi predmeti biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.