Konataru i Šoškiću po 40 godina zatvora za ubistvo starice u Plavu

Konatar i Šoškić su optuženi da su 31. maja 2016. u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog supruga mučili
656 pregleda 26 komentar(a)
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.10.2018. 12:29h

Aleksandar Konatar iz Bijelog Polja (35) i Marko Šoškić (24) iz Plava, zbog ubistva starice Gordane Dašić osuđeni su na po 40 godina zatvora, u bjelopoljskom VIšem sudu.

Nikola Knežević je zbog pomaganja nakon ubistva osuđen na dvije godine.

Konatar i Šoškić su optuženi da su 31. maja 2016. u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog supruga mučili.

Prema navodima optužnice, staricu su ubili zbog 600 eura i puške.

Obrazlažući presudu sudija Vukomir Bošković je kazao da je svim izvedenim dokazima na nesumnjiv način utvrđeno da su Šoškić i Konatar počinili krivično djelo "teško ubistvo" u saizvršilaštvu.

"Odlučujući o vrsti i visini kazne ovaj sud je posebno cijenio da su okrivljeni Šoškić i Konatar krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru, iz niskih pobuda - koristoljublja, podmuklo i drsko, noću dok su oštećeni spavali, povređujući njihov kućni prag, i nanoseći im mnogobrojne povrede. Tom prilikom su lišili života praktično bespomoćno lice, pri čemu je oštećeni Dašić Vuko samo pukim slučajem ostao u životu", kazao je sudija Bošković.

Bonus video: