KULJAČA SVJEDOK SARADNIK

Uhapšeni Budvani čekaju odluku sudije o pritvoru

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević za pet osumnjičenih Budvanki nije predložila produženje pritvora
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2015. 23:39h

Sudija za istragu Višeg suda Radomir Ivanović danas u 10 sati donijeće odluku da li će odrediti pritvor do 30 dana predsjedniku opštine Budva Lazaru Rađenoviću, savjetniku premijera Aleksandru Tičiću, nekadašnjem potpredsjedniku budvanske opštine Draganu Maroviću, v.d. direktoru budvanskog Vodovoda Milenku Medigoviću, nekadašnjem sekretaru za zaštitu imovine Novaku Klisiću, inženjeru geodezije Đorđiju Pavloviću i bivšem direktoru “Tradeunique Montenegro” Goranu Bojaniću

On je, kako su kazali advokati uhapšenih, to obrazložio činjenicom da se tek juče upoznao sa predmetom, koji je veoma obiman. Pored toga, sudija Ivanović je do ponoći morao da sasluša svih sedam uhapšenih i tražio je, što su advokati ocijenili opravdanim, vremena da se odmori.

Bivši predsjednik opštine Budva, Rajko Kuljača, dobio je status svjedoka saradnika i ukinut mu je pritvor.

Svi oni, sapštio je juče specijalni tužilac Milivoje Katnić, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja izvršenog na organizovan način i u saučesništvu. Uhapšeni su juče pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević negirali da su počinili ta krivična djela.

Policija juče nije uhapsila službenika Opštine Budva Miodraga Samardžića, koji je na listi osumnjičenih jer je van države.

Menadžerki Opštine Budva i kćerka funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, Mileni Marović Bogdanović, glavnoj administratorki Opštine Budva Snežani Žani Šćepanović, službenicama Sekretarijata za investicija Milojki Kovačević i Dragici Popović, sekretarki za prostorno planiranje Danijeli Maroti, koje su juče uhapšene u Budvi ukinut je pritvor.

To je "Vijestima" saopštio branilac Milene Marović Bogdanović advokat Vladan Bojić.

On je objasnio da specijalna tužiteljka Lidija Vukčević za pet osumnjičenih Budvanki nije predložila produženje pritvora.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" tužiteljka će za ostale uhapšene sudiji za istragu predložiti produženje pritvora.

NAPOMENA: STROGO JE ZABRANJENO PREUZIMANJE SNIMAKA I FOTOGRAFIJA BEZ DOZVOLE REDAKCIJE "VIJESTI".

Galerija

Preporučujemo za Vas