"Bjegunci" koji su izazvali udese, pa pobjegli sa mjesta nesreće, dobili po 30 dana pritvora

Albanac, koji se preksinoć u prisustvu advokata predao policiji, prije dva dana, oko 11.45 časova, na glavnom budvanskom bulevaru “porše kaenom” udario je pet pješaka
130 pregleda 12 komentar(a)
Budva, nezgoda, Foto: Vuk Lajović
Budva, nezgoda, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.08.2015. 12:00h

Albanskom državljaninu Lumeski Melainu (33) i Budvanki Dragani Blagojević, koji se sumnjiče za teška krivična djela iz bezbjednosti saobraćaja, i neukazivanje pomoći povrijeđenim osobama juče je određen pritvor do 30 dana.

Njih je iza spuških rešetaka “smjestio” istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, koji ih je saslušao u dva odvojena postupka.

Albanac, koji se preksinoć u prisustvu advokata predao policiji, prije dva dana, oko 11.45 časova, na glavnom budvanskom bulevaru “porše kaenom” udario je pet pješaka.

Oni su hodali trotoarom, vraćajući se sa Slovenske plaže.

Turisti, uglavnom iz regiona, zadobili su lakše i teže tjelesne povrede, a Albanac je pobjegao, ostavljajući na licu mjesta povrijeđene ljude, koji su odmah prebačni u kotorsku Opštu bolnicu.

Policija je tokom dana intezivno tragala za vozačem “porše kaena”, koji se oko 20 časova predao i u stanicu policije došao u prisistvu advokata.

Sa lica mjesta pobjegla je i Budvanka Dragana Blagojević, rodom iz Foče, koja je “audijem A3”, udarila prekjuče sat iza ponoći, na gradskom bulevaru, samo dva metara dalje od prvog incidenta Zagrepčanina M. C. (17), ostvaljajući ga povrijeđenog na ulici.

Mladić je prelazio van pješačkog prelaza, kada ga je “audijem” udarila Blagojevićeva. Od siline udara teško je povrijeđen i odmah je transportovan u kotorsku Opštu bolnicu. On je i dalje životno ugrožen.

Policija je uspjela da identifikuje i pronađe vozilo u Rafailovićim, a potom i uhapsi Blagojevićevu.

Sudija Pavićević kazao je “Vijestima” da je juče ujutru u prisustvu branioca i tužioca saslušao Draganu Blagojević, te joj odredio pritvor do 30 dana.

On je potvrdio i da je juče u prisustvu branioca , sudskog tumača za albanski jezik, kao i tužioca saslušao albanskog držvljanina, kome je takođe odredio pritvor. Oni su juče upućeni u istražni zatvor u Spužu.

Bonus video: