Uskokoviću, ima li inteligentnog života u kosmosu?

Čini se da su dijelu provladinih medija bile važnije “Vijesti” od hapšenja
59 pregleda 30 komentar(a)
Novak Uskoković, Foto: Arhiva
Novak Uskoković, Foto: Arhiva
Ažurirano: 14.08.2015. 08:23h

Dio novinara juče je negodovao što su “Vijesti” i TV Vijesti imali ekskluzivne snimke i fotografije sa jučerašnjeg hapšenja, trežeći utvrđivanje nečije odgovornosti što “svi mediji nijesu bili obaviješteni”.

Urednik “Informera”, osuđen zbog vrijeđanja ugleda Albanaca na naslovnoj strani, bio je posebno pogođen.

„Ko je prodao informaciju za tri hiljade eura da će biti hapšenja i da li ćete to istražiti. Druga stvar, to vas pitam zato što sam ja sinoć u 12 sati imao informaciju, a jedan osumnjičeni je primijetio novinarsku ekipu u dva i po. Zanima me ko, da li tužilaštvo ili policija. Još nešto, ja sam imao komunikaciju sa jednim službenikom policije i pitao ga što sam ga pitao i u tom trenutku moj telefon je bio blokiran do danas u 12 sati. Ko je prodao informaciju, ko je znao informaciju od svih vas imenom i prezimenom“, pitao je Uskoković.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić mu je odgovorio da dođe u tužilaštvo i kaže ko je to prodao informaciju i kome. Na insistiranje Uskovića da Katnić kaže ko je informaciju imao i ko je prodao, on je odgovorio:

„Vi mene pitate danas da li ima života još u kosmosu i još više od toga da li ima inteligentnog života. Vi ste nama danas saopštili jednu informaciju i izvolite doći da to saopštite u tužilaštvo i mi ćemo se pobrinuti za to. Ja ne znam da je neko uzeo tri hiljade eura. Ja nikada nijesam uzeo novac, ja sam glavni specijalni tužilac, ja sam nepodmitljiv, nepotkupljiv i nemojte u budućnosti da mi pominjete ime i vežete ga za takav događaj jer ću to smatrati ličnim“, odgovorio mu je Katnić.

Milovan Pavićević je kazao da policiji ne odgovara da se hapšenje snima i demantovao da je informaciju dala policija.

„To dokazuje činjenica konspirativnosti policije i pronalazak svih osumnjičenih na njihovim adresama“, kazao je on.

U informativnim emisjima provladinih RTCG i Pinka, gotovo jednaka pažnja posvećena je navodnom odavanju informacija i raspravi Katnića i Uskokovića, i jučerašnjem privođenju budvanskih rukovodilaca.

Bonus video: