Specijalno tužilaštvo spremno za svjedoke saradnike, i Kuljača među njima

Kuljača je kazao prije nekoliko mjeseci da zna koji su visoki funkcioneri pisali optužnicu u aferi "Zavala”, u kojoj je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora, i da će o tome progovoriti “ako mu ne budu pucali u noge”
59 pregleda 14 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2015. 07:59h

Više nezvaničnih izvora “Vijesti”, od kojih su neki bliski istrazi, juče je tvrdilo da će Rajko Kuljača u slučaju hapšenja 13 Budvana biti svjedok saradnik.

Iz Tužilaštva sinoć “Vijestima” to nije potvrđeno, ali su kazali da postoji mogućnost da neko od uhapšenih “pokaže inicijativu” za takav status. Rekli su, takođe, da će i oni taj status ponuditi onim osumnjičenim koji ispunjavaju uslove za to.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić juče je na pres konferenciji, odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li Tužilaštvo u ovom predmetu ima svjedoke saradnike, rekao da će oni u ovom predmetu, ali i u svakom drugom koristiti sve procesne mogućnosti da bi što bolje pripremili predmet za sud.

“Svjedok saradnik je, stvarno, jedan od moćnijih sredstava i Tužilaštvo će ga, u slučaju da budu ispunjeni uslovi, koristiti u svakom predmetu”, odgovorio je Katnić. On je odbio da odgovori da li je među osumnjičenima i vlasnik “Gugi komerca” Branislav Savić.

“Krivični postupak još nije počeo u užem smislu i nijesam u mogućnosti da vam na to odgovorim”, kazao je Katnić.

Rajko Kuljača je juče prvi saslušan u specijalnom tužilaštvu.

Kuljača je kazao prije nekoliko mjeseci da zna koji su visoki funkcioneri pisali optužnicu u aferi "Zavala”, u kojoj je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora, i da će o tome progovoriti “ako mu ne budu pucali u noge”.

Tada je rekao da zna sve i da trpi.

U Izvještaju Stejt departmenta, obajavljenom ove godine, podsjetili su na afere "Zavala" i "Košljun" i na činjenicu da je glavni akter afere "Košljun", gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, nastavio da vodi grad nakon što je izašao iz zatvora.

Bonus video: