Završena dvodnevna slikarska kolonija na Lukavici

Učesnici kolonije, koji su bili smješteni u etno kući “Moj san”, bili su Miško Čvorović, Zoran Mićanović, Ljubinka Seka Ašanin, Angelina Janjušević, Boško Raičević, Nikola Kovačević, Nadežda Raičević, Igor Šuntić i Veljo Stanišić. Iako nije učestvovao na koloniji Saša Stanišić je poslao rad, a to će uraditi još nekoliko umjetnika kao doprinos nabavci IT opreme za pomenutu školu
258 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2018. 07:16h

Prelijepa priroda planine Lukavica veoma je inspirativno djelovala na učesnike dvodnevne slikarske kolonije koju su organizovale nevladine organizacije „Župa u srcu“ i Društvo mladih ekologa Nikšić, tako da su i nastala djela u skladu sa ljepotom prirode.

Slike nastale tokom kolonije biće predmet aukcije, a novac će poslužiti za nabavku potrebne IT opreme za Osnovnu školu ''Dušan Bojović'' u nikšićkoj Župi.

Učesnici kolonije, koji su bili smješteni u etno kući “Moj san”, bili su Miško Čvorović, Zoran Mićanović, Ljubinka Seka Ašanin, Angelina Janjušević, Boško Raičević, Nikola Kovačević, Nadežda Raičević, Igor Šuntić i Veljo Stanišić. Iako nije učestvovao na koloniji Saša Stanišić je poslao rad, a to će uraditi još nekoliko umjetnika kao doprinos nabavci IT opreme za pomenutu školu.

Kolonije je organizovana u sklopu projekta ''Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost'' koji finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i Alter programa.

Galerija

Bonus video: