Vatrogasci spriječili da u potpunosti izgori kuća u Beranama

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Tiha Bogavca dojava o požaru stigla je oko 13 i 45 časova i vatrogasna vozila su u najkraćem roku bila na mjestu gdje je gorjela kuća
119 pregleda 0 komentar(a)
Berane, Foto: Wikipedia
Berane, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 13.08.2015. 14:18h

Beranski vatrogasci spriječili su danas da u potpunosti izgori kuća Alisa Skenderovića u gradskom naselju Donji Talum.

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Tiha Bogavca dojava o požaru stigla je oko 13 i 45 časova i vatrogasna vozila su u najkraćem roku bila na mjestu gdje je gorjela kuća.

„Požar se širio iz jedne sobe koja je uništena, ali smo uspjeli da spriječimo da se proširi na druge prostorije, kao i na susjedne kuće koje su jako blizu“, rekao je Bogavac.

On je kazao da uzrok požara na relativno novoj kući koja je od tvrdog materijala za sada nije poznat i da na utvrđivanju rade stručnjaci iz policije.

„Najbitnije je da nam je brzo dojavljeno i da niko od ukućana nije povrijeđen“, rekao je načelnik beranske Službe zaštite i spasavanja.

Donji Talum se nalazi u blizini magistralnog mosta i predstavlja najgušće naseljeno i nasiromašnije područje u gradu, sa kućama koje nerijetko dijele samo zidovi. Dobar dio naselja gdje se dogodio požar čine i udžerice domicilnih Roma.

Bonus video: