Mališić: Smjestili su mi krađu slika

“Nema razloga da bježim i da se krijem. Samo hoću da se istina sazna”, kazao je Mališić ...
61 pregleda 5 komentar(a)
Staniša Mališić, Foto: Fagbladet3f.dk
Staniša Mališić, Foto: Fagbladet3f.dk
Ažurirano: 12.08.2015. 19:29h

Beranac Staniša Mališić, koga Interpol navodno traži zbog krađe slika vrijednih 17.000 eura, javio se iz Danske i saopštio da mu je ta krađa namještena.

Mališić je kazao “Vijestima” da je po Interpolovoj potjernici iz Podgorice uhapšen u Danskoj u martu.

“Tada sam pritvoren zbog krađe koja mi je stavljena na teret, a koju nisam počinio. Od 9. do 30. marta sam bio u zatvoru. Sad sam trenutno na slobodi, ali me čeka postupak ekstradicije u Crnu Goru”, rekao je Mališić .

On je za, navodnu, namještaljku okrivio svoju bivšu suprugu.

“Nju sam sam upoznao 2008. godine. Uzeli smo se 6. maja 2009. godine. U 2010. smo se rastali. Upravo u tom periodu je počinjeno krivično djelo koje mi se stavlja na teret”, kazao je Mališić .

Dodao je da je njegova bivša supruga prodala sporne slike.

“Slike za koje kažu da su bile vrijedne 17.000 eura uzela je ona iz stana u kojem smo živjeli kao podstanari u Podgorici. Ona ih je i prodala. Sa tim slikama nisam imao nikakve veze.

U sud u Danskoj moram da se pojavim 13. avgusta, kada bi trebalo da bude odlučeno da budem ekstradiran po potjernici u Crnu Goru”, rekao je Mališić .

Dodao je da u Danskoj živi 45 godina i da tamo ima penziju od oko 1.700 eura.

“Oduzet mi je pasoš i moram svake nedjelje da se javljam danskoj policiji sve do ročišta. Nema razloga da bježim i da se krijem. Samo hoću da istina izađe na vidjelo i da ja ne odgovaram za nešto što nisam učinio”, kazao je Mališić.

Traže ga zbog utaje i lažnog prijavljivanja

Iz Uprave policije potvrdili su da NCB Interpol Podgorica potražuje Mališića.

“NCB Interpol Podgorica potražuje S. M. iz Berana međunarodnom potjernicom izdatom radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi pred Osnovnim sudom u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela utaja i lažno prijavljivanje”, kažu iz policije. Dodaju da je Mališić po međunarodnoj potjernici uhapšen u Danskoj 9. marta.

Bonus video: