Petrovac već deceniju epicenter dječjeg teatra

„Tako orjentisani i ove godine pripremili smo interesantan program u kome će se naći predstave najboljih pozorišta za djecu iz regiona, i kroz ovih deset predstava, djeca će se upoznati sa svojim omiljenim junacima iz bajki na potpuno drugačiji način“, kazala je Marovićeva
89 pregleda 0 komentar(a)
Pozorišni val, Foto: TO Budva
Pozorišni val, Foto: TO Budva
Ažurirano: 12.08.2015. 12:58h

Festival dječijeg pozorišta, „Pozorišni val“, jedna od najznačajnijih manifestacija posvećena namjlađima, u organizaciji Turističke organizcije Budve, ove godine biće održan od 14. do 23. avgusta u JU „Crvena komuna“ u Petrovcu.

Prema riječima portparola TO Budve Darje Marović, već gotovo deceniju unazad, kroz organizaciju jedne od najljepših manifestacija u organizaciji TO, Budva vodi brigu i o kulturnim potrebama najmlađih turista i sugrađana.

„Tako orjentisani i ove godine pripremili smo interesantan program u kome će se naći predstave najboljih pozorišta za djecu iz regiona, i kroz ovih deset predstava, djeca će se upoznati sa svojim omiljenim junacima iz bajki na potpuno drugačiji način“, kazala je na konferenciji za novinare Marovićeva.

Festival otvara 14. avgusta predstava “Tužni psić”, pozorišta “Pinokio” iz Zemuna, a potom u narednih deset dana svake noći od 19 časova biće izvođene predstave. Na programu su “Balerina i Čarlekino”, pozorišta “Ars Longa” iz Beograda, “Snežana i 7, 8 patuljaka”, pozorišta “Puž” iz Beograda, “Žabac komunalac”, pozorišta “MX” iz Podgorice, “Predstava od snova” i “Gama zraci i čudaci”, pozorišta “Arlekin” iz Podgorice, “Voli da te vole”, dječijeg pozorišta “Stanković”, “Uspavana ljepotica”, Dramskog studija iz Budve, “Ah, šta sve mora jadno dijete”, Gradskog pozorišta iz Podgorice a festival 23. avgusta zatvara“Ljepotica i zvijer”, pozorišta “Narača” iz Pule.

„Festival ima dva podjednako važna cilja - prvi je proširenje turističke ponude Petrovca, koji je prepoznat kao destinacija za odmor porodičnih ljudi sa djecom, i drugi - razvijanje dječije mašte i kreativnosti“, navela je Marović.

Predstave počinju svake večeri od 19 časova i ulaz je besplatan.

Bonus video: