Uhapšen osumnjičeni za šverc 868 paketa cigareta

"Sumnja se da su M.T. i firma "Belmal" počinili navedeno krivično djelo na način što su, kao odgovorno fizičko lice u pravnom licu i odgovorno pravno lice, vršili prikrivanje neocarinjene robe – pomenutih otkrivenih cigareta koje su prokrijumčarene u pošiljci koja je regularno bila prijavljena a koja je brodom pristigla u Slobodnu zonu Bar"
291 pregleda 2 komentar(a)
Cigarete Bar, Foto: Uprava carina
Cigarete Bar, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 09.10.2018. 12:01h

Policija je uhapsila Miodraga Tabakovića (33) iz Subotice sa prebivalištem u Budvi, izvršnog direktora firme "Belmal" Kotor, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u nastavku aktivnosti koje su uslijedile nakon što su carinski i policijski službenici prije četiri dana otkrili 868 paketa neprijavljenih cigareta vrijednosti skoro 719.000 eura, identifikovali i uhapsili Tabakovića.

"On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu a za isto krivično djelo sumnjiči se i navedeno pravno lice. Sumnja se da su M.T. i firma "Belmal" počinili navedeno krivično djelo na način što su, kao odgovorno fizičko lice u pravnom licu i odgovorno pravno lice, vršili prikrivanje neocarinjene robe – pomenutih otkrivenih cigareta koje su prokrijumčarene u pošiljci koja je regularno bila prijavljena a koja je brodom pristigla u Slobodnu zonu Bar. Pregledom pošiljke koju su izvršili carinski službenici, 05.10.2018. godine, je utvrđeno da se u pošiljci nalaze neprijavljene cigarete brenda "FM" u količini od 868 paketa, dok je carinskom organu prijavljena roba – dekorativni namještaj u količini od 258 paketa. Procijenjena vrijednosti neprijavljenih cigareta iznosi oko 718.704 eura", saopšteno je iz policije.

Akcija u kojoj su otkrivene cigarete, kako se dodaje, je izvedena na osnovu prikupljenih obavještajnih podataka, a realizovali su je službenici Uprave carina u saradnji sa policijskim službenicima SKP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

Bonus video: