Vidmar priznao da je ubio Milića

Nije imao namjeru da ubije Milića, već da ga, kako je kazao, “izranjava po nogama”
1337 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vidmar, Foto: Facebook.com
Nemanja Vidmar, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 12.08.2015. 13:15h

U Višem državnom tužilaštvu završeno je saslušanje Podgoričanina Nemanje Vidmara, koji je osumnjičen za ubistvo Luke Milića (25). Njegov branilac, advokat Zoran Piperović, kazao je “Vijestima” da je njegov klijent kod tužioca kazao da se osjeća krivim i da priznaje izvršenje krivičnog djela koje je objasnio tužiteljki Sanji Jovićević. “Detaljno je predstavio način na koji je pucao, koji ja sada ne bih interpretirao”, kazao je Piperović. Dodao je da je Vidmar tužiteljki Jovićević rekao da nije imao namjeru da ubije Milića, već da ga, kako je kazao, “izranjava po nogama”.

Dvadesetčetvorogodišnjak je, osim o ubistvu Milića, istražiteljima trebao da kaže i ko je u njega ispalio hice, nakon što je on prvi zapucao.

Vatreni obračun u kom je Milić smrtno stradao, a Vidmar ranjen, dogodio se 30. juna u podgoričkom kafiću “Rajska ptica”.

Vidmar je sredinom jula iz Kliničkog centra prebačen u Istražni zatvor u Spužu.

Očevidac pucnjave Momčilo Mojašević, ranije je “Vijestima” ispričao da Vidmar nije bio za njihovim stolom u kafani, već da je došao iz mraka i s leđa zapucao na Milića.

Mojašević tvrdi da on i Dražen Boričić nijesu uzvratili vatrom nakon što je Vidmar zapucao.

"Iz mraka je došao i u leđa pucao čovjeku. Kada je Milić pao onda mu je pucao u glavu i noge. Molio sam ga da prestane, govorio - 'Ne, bog te ubio', ali uzalud.. Onda je pobjegao. Nije tačno da je na Vidmara neko pucao”, kazao je tada Mojašević.

Bonus video: