Budva: Uhapšen Nikšićanin zbog pokušaja ubistva na šetalištu

491 pregleda 2 komentar(a)
Budva pucnjava, Foto: Vuk Lajović
Budva pucnjava, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.10.2018. 13:38h

Budvanska policija uhapsila je Nikšićanina Filip Mitrović (23), koji je osumnjičen da je 27. septembra ove godine u Budvi počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, na štetu Vasa Gazivode i Borisa Adžića.

"Sumnja se da je F.M. navedenog dana u ulici Slovenska obala iz vatrenog oružja – pištolja ispalio više hitaca u pravcu V.G. i B.A. ispred štanda koji je valsništvo oštećenog V.G. Tom prilikom V.G. je zadobio teške tjelense povrede u vidu dvije ustrelne i jedne prostrelne rane u predjelu desne prepone, dok je B.A. jedan projektil okrznuo duksericu koju je nosio", navodi se u saopštenju.

Mitrović će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

"Osim F.M, biće procesuirana i N.R. (46) iz Budve koja je, kako se sumnja, pokušala da izbriše video materijal sa DVR uređaja u jednom ugostiteljskom objektu u blizini lica mjesta, čime je, sumnja se, počinila KD sprječavanje dokazivanja. Krivična prijava protiv N.R. će državnom tužiocu u ODT u Kotoru biti podnijeta u redovnom postupku", zaključuje se.

Bonus video: