Boljević: Hoće da me isele iz Bara

Boljević kaže da mu je neko namjerno zapalio vozilo i da je policiji saopštio ime osobe sa kojom ima dugogodišnje probleme
344 pregleda 32 komentar(a)
Bar paljenje vozila, Isat Boljević, Foto: Radomir Petrić
Bar paljenje vozila, Isat Boljević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.08.2015. 07:02h

U strogom centru Bara juče rano ujutru u požaru su potpuno uništena dva automobila. Vatra u ulici Branka Čalovića, tada je djelimično oštetila još dva automobila.

Na parkingu između stambene zgrade i kafea "Skandal", totalnu štetu pretrpjeli su "audi A4" (BR BP 461) biznismena Isata Iska Boljevića, kao i "škoda".

"Od velike vatre i toplote, popucala su i stakla na terasi stana koji je bio najbliži mjestu požara", rekao je "Vijestima", načelnik barske Službe zaštite Velizar Čađenović.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su obaviješteni da na parkingu gore dva automobila tačno u 04:39.

Kazao je da su odmah poslali tim sa dva vozila, koji je na licu mjesta zatekao četiri automobila u plamenu.

“Timovi su upotrijebili pjenilo da ugase požar, potrošeno je 150 litara”, objasnio je Čađenović.

Istražni organi se tim povodom juče nisu oglašavali. Zamjenica osnovnog tužioca u Baru Irena Rajković, rekla je "Vijestima" da će rezultati vještačenja pokazati da li je počinjeno krivično djelo, odnosno da li je požar podmetnut.

Boljević, čiji je “audi” izgorio, ne sumnja da je mu je neko namjerno zapalio automobil koji je kupio prije nepunih deset mjeseci.

Iako živi u zgradi pored parkinga gdje su kola planula, on je rekao da je za požar čuo tek od policije.

On je ponovio da je policiji još ranije prijavio osobe koje su ga, kako tvrdi, napadale i sa kojima ima probleme.

"Dao sam izjavu policiji. Oni neka rade svoj posao. Ne želim da ometam istragu, ali imam razloga da sumnjam da mi je auto namjerno zapaljen, s obzirom na to što mi se sve dešavalo u posljednjih godinu dana”, kazao je Boljević.

On nije želio da govori o imenima, ali je kazao da ga jedna osoba progoni i da mu je uništila sve što je stvarao zadnjih 15 godina.

Tvrdi da je inspektorima sve ispričao i saopštio identitet te osobe.

"Neko me proganja i želi da me iseli iz Bara. Policija treba da ispita po čijem nalogu radi ta osoba, jer neko ima interes da preuzme ono što sam stvarao i što sad radim na Utjehi. Borio sam se i protiv jače mafije i boriću se i ubuduće, ako me ne ubiju", kazao je Boljević.

Bonus video: